ARTIKELOnkyo

TDK en Grundig

Importeur Elmarc had twee verschillende stands ingericht tijdens de huisshow van Havoned. De eerste uitstalling viel direct op door een flinke boomblaster in een luxe uitvoering. TDK –ooit bekend van de geluidsdragers- biedt met twee luxe boomblasters een stuk design en lifestyle. Verkrijgbaar vanaf 499 euro. Voorzien van radio, een analoge input en een iPod verbindingskabel zijn deze boomboxen helemaal bij de tijd, hoewel het grootste model wellicht een tikkeltje te zwaar is om de hele dag rond te sjouwen.

Een ander leuk product van het merk TDK, dat tegenwoordig de toevoeging ‘Life On Record’ onder de merknaam voert, is de nieuwe Sound Cube. Deze muzikale kubus heeft aan vier kanten een speaker zitten en levert volgens de importeur een ruimtelijk, vol geluid. Net als de Boombox is de Sound Cube portable, maar als voeding vraagt het apparaat dan wel twaalf dikke batterijen… Qua aansluitingen zijn de apparaten wel te vergelijken, dus of je nou je telefoon, MP3-speler of platenspeler wilt aansluiten, het toestel is zogezegd plug-‘n-play. Verkrijgbaar voor 299 euro.

Over platenspelers gesproken, TDK biedt in dezelfde stijl ook een platenspeler. Deze snaaraangedreven draaitafel is voorzien van een met ledverlichting uitgevoerd MM-element, een ingebouwde phonovoorversterker en is ook leverbaar met een usb-uitgang. De stijlvolle speler wordt geleverd met bijpassende leren stofkap (!) vanaf 349 euro. Het merk TDK levert ook vele hoofdtelefoons en in-ears, waarvan de draadloze WR700 vooral erg interessant is. De zender werkt op batterij wat de mobiliteit van deze hoofdtelefoon erg vergroot. Denk maar aan het gebruik in openbaar vervoer, vliegtuig of op de smartphone.

Elmarc heeft afgelopen jaar het importeurschap verworven voor het merk Grundig. Deze fabrikant levert nu ook lcd- en led-televisies met goede specificaties voor concurrerende prijzen. Zo is de term Fine Arts, waar het merk jaren geleden al mee bekend werd, weer in het leven geroepen voor de hoogste serie 3D led-tv’s. verkrijgbaar vanaf 32 tot 55 inch in luxe geborsteld aluminium zwart of zilver is het merk weer terug van weggeweest en mag gezien worden. De toplijn televisies ondersteunen 3D active, DLNA, bezitten een ingebouwde wifi-adapter en 400 Hz beeldtechniek en herbergen een vol geluid waarvan de midden- en hoge tonen op de kijker zijn gericht in plaats van naar beneden. De goedkopere lijn is vervaardigd uit kunststof in plaats van aluminium, maar wordt wel geleverd in drie kleuren; wit, zwart of zilver. Iets dat bij steeds minder merken mogelijk is.

Ook op hifigebied heeft Grundig nog steeds een naam hoog te houden. Naast radio’s en minisets is er ook de stijlvolle Ovation 3 set, die twee speakers en een ingebouwde subwoofer herbergt. Er komt later dit jaar nog een netwerkversie van deze set uit met twee luidsprekeraansluitingen (de CDS8121) waarop een reïncarnatie van een andere oude bekende kan worden aangesloten; de bolle Audiorama luidsprekers. De set zal leverbaar zijn vanaf 399 euro.

Naast de genoemde artikelen en merken bood de show ook nog diverse andere zaken zoals Ixos bekabeling, Dynatek meetapparatuur, Soundex accessoires en Luke meubels. Wie geïnteresseerd is in de producten van Havoned kan terecht in de showroom, de openingstijden staan op de website. Dealers en andere bezoekers hebben tijdens deze show weer genoeg nieuws kunnen zien en de toekomst zal uitwijzen welke producten succesvol zullen zijn. Havoned en de andere aanwezige importeurs spelen in elk geval goed in op de markt. Benieuwd wat er komend jaar weer zal gaan gebeuren.

MERK

EDITORS' CHOICE