ARTIKELOnkyo

Havoned Huisshow 2011

Oktober is de maand van de shows en vlak voor de drukke feestmaanden maken importeurs en winkeliers zich op om de vragen van de klanten te kunnen beantwoorden met het juiste assortiment. Ook Havoned zet weer groots in op de vele wensen en nodigde ook dit jaar weer enkele andere importeurs en het GFK uit om de show nog completer te laten zijn.

Ik toog op een druilerige woensdag af naar het landelijk gelegen Putten, waar Havoned al jaren huist. Niet alleen dealers kunnen het tijdens de huisshow winters aangeklede pand bezoeken, ook voor potentiële klanten heeft de importeur van onder andere accessoires en speakers een flinke showroom. Hiermee biedt Havoned een handige ondersteuning aan de klanten die in een winkel nooit alle producten van deze importeur live’ kunnen bekijken. Heeft een klant in een winkel interesse in bijvoorbeeld een bepaald meubel en hem eerst wil bekijken, biedt de winkel de klant een uitnodiging aan waarna deze naar Putten kan komen om professioneel te worden geholpen.

Het thema van de huisshow 2011 is WOW! Winter en in Putten pakt de importeur dan ook uit met een heuse skihut voor de deur, veel sneeuw in de showroom en natuurlijk koek en zopie. Afgezien van deze leuke aankleding oogt de volle showroom overzichtelijk en onder het genot van een op deze kille dag zeer welkom kopje koffie leidt Arno Hilbers me weer rond.

Ruwido, Tangent, Scansonic en Jamo
Nieuw in het assortiment van Havoned is het merk Ruwido. Hiervan levert de importeur twee types afstandsbedieningen voor een erg lage prijs. Er is er al één vanaf nog geen dertig euro. Doormiddel van een softwareprogramma kan de winkelier de nieuwe afstandsbediening gemakkelijk programmeren en meteen een passende bedieningsuitleg uitprinten. Erg goede servicemogelijkheden, dus. Er is ook een Ruwido leverbaar die ook een digitale ontvanger kan bedienen, deze kost slechts tien euro meer.

Het Deense merk Tangent is nog steeds een succes in Nederland. Met stijlvolle oplossingen voor (portable) radio, designsets en ook stereo componenten en speakers voor een schappelijke prijs biedt het merk voor iedereen wel een leuk product. De gehele lijn van tafelradio’s heeft nu de naam Alio meegekregen. Zo is er de Alio FM voor slechts 199 euro, met iPod dock. Natuurlijk verkrijgbaar in meerdere kleuren. De opvolger van de succesvolle Uno tafelradio gaat Alio Junior heten. Dit muzikale kleinood is op twee manieren te plaatsen; met de speaker naar boven en naar voren. Afgelopen jaar introduceerde Tangent de door Jacob Jensen geïnspireerde Fjord radio. Deze krijgt nu een afgeleide, de Fjord Dock. Geen display of radio meer aan boord, maar wel versterkt en met een even strak design. De prijs? 249 euro.

Scansonic biedt eigenaren van een R4 netwerkradio nu ook een App die is ontwikkeld voor iPhone en Android. Ook nieuw van het merk zijn de Sky radio, leverbaar in stijlvol wit glanslak of zwart lederen afwerking. Het merk biedt nu ook een dockingstation voor iPod en iPhone. De nieuwe M6 Dock is afstandsbediend, actief versterkt en biedt naast de dockingmogelijkheid ook een externe input. De M6 zal verkrijgbaar zijn in wit en zwart (glanslak) en kost 199,95 euro.

Eerder dit jaar is Havoned de officiële importeur geworden van het merk Marmitek. Dit merk is bekend geworden met het bieden van totaaloplossingen voor draadloze verbindingen voor audio en video en breidt weer uit. Nieuw op de huisshow is de Invisible Control 6 (70 euro), een mogelijkheid om zes apparaten te bedienen die uit het zicht geplaatst staan zoals in een meubel. Een leuke gadget van dit merk is de BoomBoom 75. Een kleine Bluetoothadapter met aansluitmogelijkheden voor een jackplug of twee tulpstekkers. Hiermee kan mobiele apparatuur zoals een smartphone muziek streamen naar elke willekeurige versterker waar de kleine module op aangesloten zit. Het kleine apparaatje ondersteunt A2DP Stereo, wat luisteren in cd-kwaliteit via Bluetooth mogelijk maakt. En dat voor slechts 34,95 €.

Jamo biedt ook vele mogelijkheden als het gaat om speakers. Alle bekende inbouw- en vrijstaande weergevers van het merk waren aanwezig tijdens de Havoned Huisshow. Nieuw van dit merk is de P404. Deze twee zwarte weergevers hebben een eigen versterker aan boord, drie ingangen (waarvan twee digitaal) en bieden vrijheid aan gebruikers van bijvoorbeeld een iPod/ iPhone of iPad die hun muziek willen beluisteren. Even inpluggen en spelen maar vie de tweeweg actieve set. En bedienen kan met de bijgeleverde afstandsbediening. Door de kleine afmetingen van deze set zou de P404 ook gebruikt kunnen worden naast een tv of PC.


EDITORS' CHOICE