REVIEWGoldenEar

Mooie looks

Als je de Triton 2’s in een woonomgeving onderbrengt, dan lijken de afmetingen heel erg mee te vallen. Ja, ze zijn tamelijk hoog, maar door de zwarte kleurstelling en omdat ze erg slank zijn valt dat nauwelijks op.

En okee, ze zijn erg diep, maar ook valt op één of andere manier niet zo op en sowieso stoort het ook niet. Wat overblijft: een slanke, betrekkelijk compacte vloerstaander. Tot wanneer je de dozen ziet waarin ze geleverd worden. Dan pas besef je hoe groot deze dingen écht zijn.

De luidsprekers zijn netjes afgewerkt, maar meer ook niet. Rondom de structuur is luidsprekerdoek gewikkeld, zoals dat vroeger ook al bij luidsprekers van Mirage en Definitive Technology toegepast werd. De sokkel onderaan, evenals het ‘deksel’ dat bovenop de luidspreker ligt, is met een glanzend laagje afgewerkt. Het ademt niet echt het premium gevoel uit, maar daar is het prijskaartje natuurlijk ook wel naar.

Elke Triton heeft een klassieke luidsprekeraansluiting – nothing fancy here – die enkelvoudig uitgevoerd is, met daarnaast ook een LFE-ingang op cinch en een stroomaansluiting. Die laatste twee dienen natuurlijk om de ingebouwde subwoofer van, respectievelijk, signaal en stroom te voorzien. Het is echter niet noodzakelijk om de LFE-aansluiting te gebruiken.

Sterker nog, de fabrikant geeft aan dat het systeem op zijn best presteert als je enkel de gewone luidsprekeraansluiting gebruikt. Als de Triton’s in combinatie met een AV-receiver gebruikt, dan kan je er bij de instellingen best voor kiezen om de frontluidsprekers op ‘Large’ of ‘Full Range’ te zetten.

Met de ‘Subwoofer Level’ draaiknop achterop kan je dan het volume van de subwoofer – die zowel het gewone laag als het LFE-laag weergeeft – instellen. Klinkt allemaal veel ingewikkelder dan het eigenlijk is.

MERK

EDITORS' CHOICE