REVIEWGoldenEar

Recensie: Golden Ear Triton 2

We ontmoeten elkaar voor het eerst in oktober vorig jaar. Op de stand van More Music tijdens de Belgian Hifi Show, meer bepaald. Daar stonden twee rank ogende luidsprekers zo’n beetje de sterren van de hemel te spelen…

Dat gebeurt natuurlijk wel vaker op audioshows, dat van die sterren en die hemel. En al helemaal als we het over de stand van high-end invoerder More Music hebben. Maar de clou zit hem eigenlijk niet zozeer in de audiokwaliteit op zich, maar wel in het opmerkelijke prijskaartje dat daarbij hoort.

Een koppel Golden Ear Triton 2 luidsprekers kost immers precies 3.000 euro. En dat is echt haast te mooi om waar te zijn. Tenminste: dat was wat ik dacht toen ik ze voor de eerste keer hoorde. Het logische gevolg was een dringende vermelding op mijn ‘Zeker testen!’ lijstje. Het heeft uiteindelijk nog een hele poos geduurd eer die test eindelijk kon doorgaan, maar goed.

De merknaam Golden Ear is niet erg bekend in audioland. Dat komt omdat het bedrijf pas sinds 2010 bestaat. Desondanks is chief designer/CEO Sandy Gross bepaald geen beginneling. Sterker nog: de man is een levende legende in audioland. Onder meer omdat hij eerder al Polk Audio en Definitive Technology opstartte. Maar goed, we zouden het over de Triton 2-luidspreker hebben.

MERK

EDITORS' CHOICE