Ook de Denon DHT-T100 speakerbase is voorzien van een fraai dun uiterlijk. Denon heeft gebruik mogen maken van de technieken die zusterfabrikant Boston Acoustics in huis heeft en dat heeft geresulteerd in een constructie van stevig kunststof die licht taps toeloopt naar de achterkant. De voorkant meet 61 centimeter breed en de hoogte is 7,1 centimeter. Met een diepte van 35,5 centimeter is de Denon speakerbase ook wat dieper dan de concurrent in deze vergelijkende test, de Canton is met 30 centimeter diepte de kleinere van de twee. Maar wel de zwaarste, want met 4,3 kilo is de DHT-T100 een kilo lichter dan zijn Duitse collega.
Het vermogen dat de eveneens klasse D-versterkers bieden ligt op 120 Watt. Met een opgegeven frequentiebereik van 40 tot 20.000 Hz biedt de Denon op papier ook genoeg laagweergave, evenals zijn opponent in deze 'shootout'. Maar waar Canton een drieweg speakersysteem toepast, heeft Denon gekozen voor een tweeweg oplossing. De zwarte metalen grille aan de voorkant herbergt twee paar tweeters met een oppervlakte van 1,3 centimeter. De grote drivers die voor laag en midden verantwoordelijk zijn hebben een diameter van 5 inch en zijn ovaal van vormgeving om de speakerbase niet de hoog te maken.
Ook de Denon DHT-T100 speakerbase is voorzien van twee basreflexpoorten aan de achterkant. Daartussen zitten de aansluitingen, die niet volledig verzonken en haaks zijn zoals bij de Canton DM 50, maar wel wat naar binnen liggen. Het aansluiten van kabels is vrij makkelijk, mede dankzij een uitsparing aan de bovenkant van de Denon. De aansluitingen zijn vrijwel gelijk aan de Canton, maar voor de analoge ingang heeft de DHT-T100 een 3,5 mm aansluiting. Een verloopstekker naar cinch en een 3,5 mm aansluitkabel worden meegeleverd. De analoge ingang kan wel worden 'getrimd', er zit een schakelaar voor 0, -6 en -12 dB om de ingangsgevoeligheid aan te passen.
Wat betreft technieken en bediening gaan beide soundbases min of meer gelijk op, ware het niet dat Denon de DHT-T100 ook heeft voorzien van tiptoetsen die schuin bovenop de voorkant zitten. In plaats van een equalizer te gebruiken heeft Denon gekozen voor hun eigen Virtual Surround technologie als uitbreiding op de Dolby Digital decoding. Hierdoor is het mogelijk om te kiezen voor vijf luistermodi: Dialog, Movie, Music, Movie Wide en Music Wide. De benamingen spreken voor zich.
De acht tiptoetsen lichten vanuit het midden naar buiten toe op om aan te geven welke luistermodus is gekozen, zo maakt Denon de afwezigheid van een display goed. Natuurlijk is Bluetooth ook aanwezig, met A2DP en eveneens AptX techniek voor een verbeterde geluidsoverdracht. Voorts bezit de Denon een nachtmodus, om bij een lager volume toch een voller geluid te kunnen creëren.