De nieuwe producten

De opkomst van streaming audio is ook in Wembley niet onopgemerkt voorbij gegaan. Nu was het merk al sterk op het gebied van de daardoor weer sterk in opkomst zijnde losse DAC`s, op het vlak van streaming audio had het merk nog geen apparatuur. Daar komt met de volgend jaar te introduceren M1 Clic verandering in. De M1 Clic is een streaming apparaat in de behuizing van de M1 DAC – dus op halve breedte van de M6 en M3 serie. Aangezien het een vroeg prototype betreft kunnen we nog niet al te veel ophangen aan de huidige functionaliteit, maar zoals het er nu naar uit ziet zal de Clic alle populaire digitale formaten af kunnen spelen inclusief FLAC, Ogg Vorbis, MP3 en WAV.


Het prototype van de M1 Clic

Het front van de streamer wordt grotendeels in beslag genomen door een groot full-color display. Vooralsnog is het geen touch-screen en afgaand op de reactie van Michaelson zal dat ook in het definitieve productiemodel niet het geval zijn. Bediening geschiedt dus door middel van de afstandsbediening. Ook deze zal, om kostentechnische reden, geen display hebben. In de Clic zit in basis een M1 DAC verstopt. Internet radio en een USB ingang op het front maken het geheel compleet. Het ziet er degelijk en fraai afgewerkt uit. Musical Fidelity is veel gelegen aan het succes van de Clic en zal voorafgaand aan de definitieve introductie een flink aantal testexemplaren uitzetten onder importeurs en pers. “Van een cd-speler weet ik ondertussen wel hoe ik hem moet maken, maar de digitale technieken en de daarvoor benodigde software voor een streamer zijn totaal nieuw voor me.” Het mag duidelijk zijn dat Musical Fidelity geen enkel risico wil nemen bij de introductie van de Clic.


Michaelson met de M1 Clic en de M1 Dac (onder)

In dezelfde M1 serie introduceerde Musical Fidelity onlangs de HPA klasse-A hoofdtelefoonversterker. Volgens Michaelson een soort Titan voor koptelefoons. In principe is iedere versterker in de huidige Musical Fidelity line-up een directe afgeleide van het huidige topmodel Titan. “De schakeling die we in de Titan gebruiken vind je terug in al onze versterkers. De Titan is een pure stroomversterker. De kleinere versterkers zijn dat tot zekere hoogte ook.  De HPA is dus een stroomversterker voor je hoofdtelefoon. En dat is uniek in de wereld.” Door de zeer lage uitgangsimpedantie van onder 1ohm kan de HPA volgens Michaelson iedere hoofdtelefoon perfect aansturen.


DE M1 HPA

Na een kleine twee uur met Antony Michaelson gesproken te hebben werd het weer hoog tijd de taxi naar Heathrow te nemen. Nog een laatste verwensing aan de left-wing bastards en weg is ie. Zijn zwarte Maserati verdwijnt in het Londense verkeer als wij met de taxi de avondspits in duiken. Antony Michaelson, brutally honest, wars van alle audiofiel geneuzel...maar eigenlijk een sympathiek en vooral bevlogen mens. En zeggen ze niet dat eerlijkheid het langst duurt?

MERK

EDITORS' CHOICE