De fabriek

Op – letterlijk – een steenworp afstand van het beroemde Londense Wembley stadium bevindt zich in een anonieme fabriekshal de Musical Fidelity fabriek. Het interieur van de `nieuwe` fabriek heeft duidelijk zijn beste jaren al ruimschoots achter de rug, maar als we de deur naar de productieruimte openen is dat al snel vergeten. Als een slang loopt een rollenbank door de fabriekshal. Voornamelijk Indische vrouwen zijn tijdens ons bezoek bezig met de inspectie van M6 cd-spelers, die na controle samen met een uitgebreid rapport in een fraaie fluwelen zak verdwijnen. Oudere Musical Fidelity modellen – waaronder een gigantische en zeer begeerlijke Nu-Vista 300 versterker – staan klaar voor reparatie of upgrade. Want Musical Fidelity kan oudere modellen upgraden – uiteraard tegen betaling - naar de huidige stand der techniek, waarmee ze zelfs `beter dan nieuw` worden. Voor zover ik weet een unieke service van een fabrikant.


De productiehal van Musical Fidelity

Na een onverwacht heerlijke lunch in de lokale supermarkt – de complete bovenverdieping werd ingenomen door meerdere aziatische toko`s die de meest heerlijke gerechten voor een prikkie aanbieden – werden we uitgenodigd in het kantoor van mr. Michaelson himself. Gezeten achter zijn in fraai birds-eye maple uitgevoerde bureau leidt hij ons door de Musical Fidelity geschiedenis, de huidige line-up, de zelfverklaarde technische superioriteit van de Musical Fidelity producten en de, zoals op de vorige pagina omschreven, koerswijziging van drie jaar geleden.


De enorm grote en indrukwekkende Titan mono-eindversterkers

In een soort intermezzo worden we meegenomen naar de ontwerpafdeling waar Michaelson de werking van de choke regulator illustreert met een scope. Zelfs voor mijn niet technische ogen is het verschil in de zaagtand grafiek van de ongereguleerde voeding ten opzichte van de vlakke karakteristiek van de voeding met choke regulator overduidelijk. Opvallend genoeg wordt, volgens Antony Michaelson, de choke regulator niet toegepast door andere fabrikanten van solid state versterkers. Technische superioriteit? Hij heeft een punt.


Links is nog net de `zaagtand` van een gewone voeding versus de Choke regulator op de scope te zien.

MERK

EDITORS' CHOICE