ARTIKEL

Creek, Neat, Anima, MG-hifi, Quad, Manley en PSB

Creek heeft een nieuwe versterker, de Evolution 5350 van 2 x 120 Watt, die Mike Creek onder meer combineert met Epoz speakers (op Epos met een S is hij kennelijk de rechten kwijt). Typisch Creek uiterlijk en mooi gebouwd. Het is de meest krachtige versterker die Creek maakte in zijn bestaansgeschiedenis van 27 jaar en hij past tussen de Evolution 2 en de Destiny reeks. Eigenlijk de opvolger van de Classic reeks.Van Epoz zagen we een setje speakers met links een iPod dock op de actieve speaker die zijn signaal draadloos doorgeeft aan rechts. Drie maal line in en 60 Watt per kanaal.Neat heeft de lijn vernieuwd door in de Motive 2 serie een nieuwe EMIT/Planar ribbon tweeter te monteren in plaats van de titanium dome. De tweeter is opgehangen in veren zodat hij geheel is ontkoppeld van de baffle.Intern is de kast in tweeën gedeeld, het bas en het tweeter compartiment en is intern extra verstevigd. Ook het hard wired filter is aangepakt. De Motive SE2 is leverbaar in zes houtsoorten of in hoogglans wit en zwart.


 
TuneAudio bracht de Anima hoorn mee. Een drieweg hoorn systeem met een 15” bashoorn, een 5" tractrix midden en een 1” compression driver in het hoog. Aanbevolen vermogen 3 Watt. Rendement 109 dB. Leverbaar (gelukkig) in elke gewenste kleur. Opnieuw een “beste geluid” kandidaat. We hebben er met genoegen naar geluisterd, opnieuw langer dan volgens de planning.De aansturing gaat met Cosmos versterkers. Nooit van gehoord geef ik toe. De eindbuis in de Cosmos Praxis is een 6C33-B in pure klasse A single ended mode en levert 15 Watt. De Thesis voorversterker heeft twee 6J9P-E buisjes en twee EZ81 gelijkrichters. De uitgang gaat via een transformator.


 
Bij MG-Hifi vinden we kurkmatten voor platenspelers. Haast tegen weggeefprijzen. De goedkoopste mat is maar 10 Euro, de duurste 30 Euro. Kijkt u zelf eens op www.mg-hifi.de.


 
Verderop herleeft de Quad II geïntegreerde versterker.Vinden we Bryston en JBL.Staan werkelijk smaakloze Klangfluss luidsprekers.


 
Ineens treffen we een lieve, goedgeluimde Eve-Anna Manley met haar producten. Volgens Max Delissen zat ze in ons hotel aan het ontbijt die morgen, was mij niet opgevallen. Wie graag communiceert met een vrouw met kennis van zaken moet haar eens opzoeken.Grappig is dat ze vertelde ook niet zo gecharmeerd te zijn van een iPod dock op een Stingray versterker, maar er tegelijk wel van te genieten als ze veel vrienden over de vloer heeft en permanent muziek laat spelen. Ze maakte bekend dat inmiddels alle Noble potmeters in de Manley’s vervangen zijn door Alps en dat maakt een afstandbediening mogelijk. Met weemoed het ik nog even de Steelhead phono trap staan strelen. Voor mij het mooiste Manley product.


 
PSB loudspeakers brengt een paar lieve meiden in stelling die ons uitnodigen mee te doen aan een verloting. Wie weet ben ik straks eigenaar van een setje Image T6 two-and-a-half-way dual port basreflex towers. Graag in het wit mevrouw PSB.


EDITORS' CHOICE