ARTIKEL

Siltech, Crystal Cable, BMC, Mel Audio, Montegiro en Atelier du Triode

Niet ver van Herman treffen we Edwin en Gaby van der Kley met de Nederlandse Siltech en Crystal Cable distributeur Henny Dolleman (die ook VTL doet). Techneut Edwin heeft de Sitech Generation 7 naast de vernieuwde Crystal Cable Diamond geleiders samengesteld, die laatste zijn al eerder toegepast in de Dreamline serie. Terwijl aan het creatieve brein van Gaby de Penta luidspreker is ontsproten. Op de show alleen te zien als prototype met gekleurd licht, straks staat de vijfkantige Penta op een glazen voet die dienst doet als een transmission line voor het laag.Van de Arabesque ligt ergens de voet met daarin het indrukwekkende scheidingsfilter.Nog leuker de Siltech buizenvoorversterker. Helaas speelt er niets en kunnen we alleen genieten van het fraaie logo op de voorzijde. Want wie goed kijkt ziet dat de frontplaat is geperforeerd, waarachter blauw licht via minuscule gaatjes het logo doet verschijnen.Klinkt er niet beter door, maar het is wel heel erg attractief en stijlvol. Mogelijk gaan we iets leuks doen met de Arabesque, we houden u op de hoogte.

Ooit gehoord van BMC? Ik niet eerder. Stond er te staan, is behoorlijk aan de prijs, combineert optisch geweldig met Vivid luidsprekers. In de hal in een open stand neergezet, dus niet te beluisteren. Rekent u op prijzen van 2300 Euro voor een cd loopwerk.Dan is Mel Audio leuker. Vooral de cd speler trekt publiek. Een ronde doos waar de cd als in een sapcentrifuge past, een liggende dunnere buis voor de besturingelementen.Fraai Italiaans vormgegeven versterkers en dan ineens een retro model in gelakt hout. 50 Watt, dual mono, solid state (die term komt weer terug). Het zou leuk zijn om Mel Audio in Nederland te hebben.


 
Kent u nog mijn liefde voor de Legno platenspeler van Montergiro? Ik zag een nieuw model, de vorm van de Legno, het metaal idee van de Mondo onder de naam Suono. Zo fraai. De Jelco arm moet u liefst wel vervangen door de DaVinci of SME.


 
Atelier du Triode is ondanks de Franse naam 100% Italiaans en deelt de stand met meer Italiaanse merken als Nightingale elektronica en Pearl Evolution luidsprekers.Voor Atelier du Triode en Pearl Evolution moet u zeker een uitgesproken smaak hebben. Heel uitgesproken. Het lijkt te zijn samengesteld door iemand met een te grote kleurdoos, waarbij de versterkers in een schuurtje zijn gebouwd. In de versterkers een push-pull schakeling met 2A3 buizen achter een inter-stage transformator, waardoor volgens de makers de klank wordt bereikt van een singel ended triode schakeling en toch 15 Watt per kanaal te halen valt. De namen van de versterkers klinken als muziek in de oren: imono, lostereo en ipre.Nightingale is meer een retro uiterlijk gegeven, of juist heel modern.Het allegaartje van Italianen maakte op ons een vreemde indruk. Toch zou ik het graag eens horen want het heeft wel iets grappigs en tegelijk iets angstigs serieus.

EDITORS' CHOICE