ARTIKELNew Music

New Music Dealershow 2009-3

Max Delissen | 26 november 2009 | Fotografie Max Delissen

HNNY Benelux met Chord, Tannoy en Van den Hul bekabeling. Het blijft een kwestie van smaak of je Chord er mooi uit vindt zien, maar klankmatig is dit het neusje van de zalm.

Terrason Audio speelde met de opvallend vormgegeven Vivid Audio Gaia luidsprekers met aansturing door Chapter Audio. Importeur Ewald Verkerk moet de grootste muziekfreak zijn die er in de handel rondloopt. Verzin een obscure plaat en de kans is groot dat hij hem heeft op op zijn minst kent. En dat levert altijd zeer prettige demonstraties op met `echte muziek`.

Cambridge Audio en Mordaunt Short luidsprekers mochten op flinke belangstelling rekenen van mensen die voor niet al te veel geld een muzikale set willen kunnen samenstellen.

Musical Reality speelt met Von Schweikert luidsprekers en versterking van KR Audio. Indrukwekkende versterkers die er uit zien alsof ze door Giger zijn ontworpen voor een science-fiction film. Klankmatig erg precies en levendig.

Pioneer had de super-AV versterker Suzano meegenomen, die overigens alleen voor licht en warmte zorgde, en niet voor klank en beeld. Beetje jammer, want ik had dit beest best eens aan het werk willen horen.


EDITORS' CHOICE