ARTIKELNew Music

New Music Dealershow 2009-2

Max Delissen | 26 november 2009 | Fotografie Max Delissen

Onkyo is in Nederland een beetje uit beeld. België heeft een eigen distributeur, en die toonde naast luidsprekers van Canton ook de nieuwe instaplijn van Onkyo. Nog geen 600 euro kost dit setje, en ook dit merk heeft gewelfde frontjes ontdekt. Met fraai resultaat, dat mag gezegd...

Dimex toonde de Zikmu iPod dock van Philip Starck, die verrassend goed klonk. Toch gin gmijn voorkeur uit naar de set van Bel Canto die op Definitive Technology Mythos STS luidsprekers heerlijk muziek stond te maken. Geen audiofiele neuzelmuziek, maar heerlijke jaren-50 jazz, die overigens verbluffend goed was opgenomen. De monoblokjes worden rechtstreeks vanuit de cd-speler aangestuurd en leveren maar liefst 500 Watt in klasse D.

Meridian/Sooloos verblufte menigeen met de eenvoud van de bediening, en de schier oneindige mogelijkheden om informatie te koppelen aan de eigen muziekcollectie.

AND Benelux had goed uitgepakt, met onder meer de nu al legendarische M2 Direct Digital versterker die een paar DALI Helikon luidsprekers aanstuurde, en de gehele lijn Podspeakers.

Triangle heeft in Nederland geen vertegenwoordiging meer, en dat is jammer, want dit Franse luidsprekermerk speelt prachtig en trok dan ook veel publiek. Zeker de combinatie van het vlaggenschip Magellan met versterking van Pass Labs klonk heel mooi.

Focal en Musical Fidelity. Kracht en souplesse, verleidelijk en een tikje intimiderend. Een dikke set die uiterst subtiel kan spelen als daarom gevraagd wordt, maar die net zo gemakkelijk brult als een kwaaie draak als je hem op zijn staart trapt.


EDITORS' CHOICE