ARTIKELNew Music

New Music dealershow Brussel

Max Delissen | 26 november 2009 | Fotografie Max Delissen

Dealershows zijn op zich niet zo`n nieuw verschijnsel in hifiland. Het zijn doorgaans leuke gebeurtenissen. Een hifizaak nodigt vertegenwoordigers van een paar merken uit, haalt wat bijzondere apparaten in huis en stuurt een uitnodiging naar het volledige klantenbestand. Interessant voor de klant om ook eens met de mensen achter de merken kennis te kunnen maken, en goed voor de dealer om nieuwe belangstelling bij zijn `achterban` op te wekken. Kleinschalig ook meestal, want een winkelpand heeft nu eenmaal een beperkt aantal vierkante meters. Maar de schaal waarop de Brusselse speciaalzaak New Music het aanpakte is van een heel andere orde. Het Courtyard Marriott hotel in Evere (een voorstad van Brussel) was het toneel van een show die meer weg had van een complete hifi-show. Samen met AudioVideo2day.be werd een strak georganiseerd evenement neergezet. Een initiatief dat, onafhankelijk van het achteraf geconcludeerde succes, op voorhand al een aanbeveling waard was.

Wat opviel was dat de deelnemers vrijwel allemaal gekozen hadden voor verduistering van de ruimtes. Om het stralende herfstweer buiten te sluiten? Om een rustige luisteromgeving voor de bezoekers te creëren? Wie zal het zeggen. Gezellig was het wel, maar voor mooie foto`s is het niet altijd het beste uitgangspunt. Affijn, ondergetekende had een leuke dag, en de 3500 bezoekers die het evenement over twee dagen mocht ontvangen zijn niet te kort gekomen. Een beknopt fotoverslag...

Symphony Audio Import toonde onder meer de nieuwe VPI Scout draaitafel, waar voor de gelegenheid een fraai Grado element in was gemonteerd. Ook nieuw waren de monoblokjes van Nagra, die met hun `bescheiden` 60 Watt geen enkele moeite hadden om de Magico Mini`s aan het zingen te brengen.

Hegel klonk uitstekend met Isophon luidsprekers. Snel, gedetailleerd, en verrassend veel en strak laag. Mooie versterkers en cd-spelers uit Noorwegen, en in ons land nog lang niet bekend genoeg als u het mij vraagt. De versterker levert 2x200 Watt en ontving in Japan de Amplifier Of The Year award.

Klipsch staat bekend om haar dynamische geluid, en de aansturing met Ayon en Sunfire was dik in orde.

Ook erg mooi was de buizen-iPod dock van Roth. Niet gehoord, maar wel over gekwijld...erg leuk speelgoed.


EDITORS' CHOICE