ARTIKELKharma

Maatwerk

Zoals Charles van Oostrum, de man achter Kharma, ook benadrukt, ligt de lat uitzonderlijk hoog. "Het zit, om het zo maar eens te zeggen, in het aard van het beestje om er in alle opzichten het uiterste uit te halen. We zijn letterlijk járen bezig om een nog beter conusmateriaal te ontwikkelen, en werken nu bijvoorbeeld aan baanbrekende oplossingen voor een eigen magneetmotor van luidsprekerunits. Dat zit vaak in de verborgen techniek natuurlijk, maar als je er zoveel werk van maakt om het uiterste uit je producten te halen, wil je natuurlijk ook dat het er fantastisch uitziet en op het allerhoogste niveau is afgewerkt.”

Wat dat betreft, is Kharma dus op zijn plaats tussen de gevarieerde wellness- en designproducten in The Art of Living Well. Met name ook door het ambachtelijke maatwerk karakter van de audioapparatuur.

Peter Bats: "Als bekend bouwen we alles zelf en dat betekent dat luidsprekerboxen en audioapparatuur desgewenst een custom afwerking meekrijgen. De klant kan de details van de look zelf bepalen. En bijvoorbeeld afstemmen op zijn interieur. Je spreekt over liefhebbers die al gauw tienduizenden euro’s en soms ook honderdduizenden euro’s aan hun installatie uitgeven.”

Voor een stevige luistertest is het – als gezegd - wellicht beter om bij Kharma zelf langs te gaan, maar wie kennis wil maken met de wereld die bij de high-end luisterpret past, zou zeker eens in hun ‘tweede showroom’ moeten gaan kijken. Daarvoor moet je wel eerst even een afspraak maken, overigens. Op dit niveau is de klant écht koning, en wil men je persoonlijke aandacht geven.

In diverse opstellingen kun je in Den Bosch kennis maken met de wereld en producten van Kharma voor binnen en buiten. Je vindt er de ‘Exquisite’,‘Elegance’ en ‘Matrix’ collecties en alles wat daar bij hoort om het leven tot een feest te maken. Zelfs als je muziek liefst vanuit een exquise schommelbed of jacuzzi wenst te beluisteren!

 

MERK

EDITORS' CHOICE