Praalder show in Duinrell

Overdadig aanwezig over de hele show was NAD apparatuur. Meerdere bungalows leunden op NAD versterking en cd weergave. Wie de Master series te zwaar vindt of een tweede systeem zoekt kan uitstekend terecht bij Argon apparatuur van dezelfde importeur. Voor 600 euro krijgt u de beschikking over een versterker, cd-speler en FM/AM tuner. Niet in één enkele kast, maar in drie 43 cm kasten. Elk met eigen voeding, universele remote etc. Losse componenten voor een weggeefprijs. Dat ze goed spelen kunt u elders lezen op deze website.

China helpt een handje om de prijs laag te houden. Stukken duurder is Bose met daarboven B&O. Mooi om te zien, fraai in gebruik, alles biedend voor hen die of houden van mini luidsprekers en een minimum aan kastjes of voor de design specialist die de B&O ontwerpen, net als ik, beschouwt als artistieke kunstwerken. Waarbij vormgeving van bijvoorbeeld het Beocenter 2 in dienst staat van techniek en een goed geluid cq beeld niet is ondergesneeuwd.

Haast vergeten te vermelden in het grote aanbod zijn merken als Denon, Dali, Meridian (F80) en Kef. De enkele platenspeler van Thorens of Marantz. Ook Blueroom Minipod en Arcam zag ik staan.

De show was een afspiegeling van de oplossingen die Praalder kan bieden in de winkel. In hoeverre de show er qua locatie op vooruit is gegaan in Wassenaar valt te bezien. Ik had de indruk dat er minder bezoekers aanwezig waren (op zaterdagmiddag) dan vorig jaar. Wie een hekel heeft aan hotelkamers om te demonstreren moet de bungalows nog een graadje erger hebben gevonden.

Overeind bleef in ieder geval het aantrekkelijke aanbod, de hoeveelheid mensen aan wie gericht vragen gesteld kon worden en duidelijke uitleg verschaften, de aanbiedingen en de genoeglijke sfeer. Ditmaal onderstreept met heerlijke wijnen. De Praalder show overslaan is niet handig als u in de nabijheid van Den Haag woont en mogelijk een serieuze oplossing zoekt voor beeld en/of geluid. Volgend jaar ben ik opnieuw van de partij.


EDITORS' CHOICE