ARTIKEL

Audipuls - Clofis - Xanadu - van Medevoort - Daluso

Vaste klant is Audipulse met Vincent apparatuur en luidsprekers. Veel primeurs dit jaar, een nieuwe versterker, een nieuwe cd speler, receiver, voorversterker en nieuwe luidsprekers. Volgens de traditie van Vincent, veel waar voor relatief weinig geld.


Vincent

De luidsprekers klinken in mijn oren beter dan ze eruit zien. Maar dat is wederom een kwestie van smaak. Het schijnt dat dames ze erg mooi vinden en dat heren ze op die manier thuis weten te verkopen ondanks de niet geringe afmeting. Het vertrouwen in Vincent is zo groot dat de importeur vanaf nu 5 jaar garantie geeft en 18 maanden op buizen en lasers. Opgesteld maar niet spelend T.A.C. buizenversterkers met KT-88 of EL34.


T.A.C.

Meer buizen, type 6L6 dit keer bij Clofis die CEC importeert. CEC speelt met een Tube 53 versterker (4000 euro), CEC TL53Z cd speler (2600 euro) op een paar Chario Sonnet speakers van 1800 euro het stuk. Ik ga er even voor zitten en geniet van de klanken. Mooi, betaalbaar en high end.


CEC Classic

Je vergeet haast dat Clofis ook Moon in het pakket heeft en een ander buizenmerk, Audiomat dat onterecht door de consument vergeten wordt.  Ik vind bij Clofis ook een DLP projector. HD ready, met een superstrak plaatje. Voor 1200 euro heeft u een ThemeScène HD70 in huis. DVD speler met upscaling erachter, een scherm aan de muur en genieten. Je laat er een plasma voor hangen in de winkel.

Age van der Woud en Ad van Medevoort hebben elkaar in Rotterdam gevonden. Age speelt zijn Xanadu luidsprekers waarvan de meeste types niet langer een dome tweeter kennen maar een band tweeter op Van Medevoort 350 versterkers en (sa)cd speler.


Xanadu en van Medevoort

Met een veelzijdige en verrassende muziekkeuze die heel wat verder gaat dan de inmiddels afgezaagde Diana Krall. Het is de zoveelste kamer waar het geluid beter is dan ik gewend ben op shows. Pop en klassiek wisselen elkaar af en menigeen blijft lang zitten luisteren. De hoge afwerkinggraad van Xanadu straalt van de kasten. De door Audioart tot grote hoogte gebrachte CA350 en PA350 versterking sluit naadloos aan. De serie van Audioart is nu compleet en bestaat uit een geïntegreerde versterker, voorversterker, eindversterker,  (sa)cd speler, sa-cd-dvd speler en een tuner.


De nieuwe Xanadu modellen met bandtweeter

Resteert de laatste kamer waar een paar heel bescheiden monitors spelen. Ik kende het door Daluso gevoerde merk Bravo niet. In deze kleine Bravo huist een Seas unit waarvan de tweeter zich in het hart van de wooferconus bevind en zo een puntbron vormt.


Bravo

Het paar speelt op een Abbingdon Music Research CD-77 cd speler en AM-77 dual mono versterker. Met Harmonix kabels. Zonder Harmonix tweaks die alleen uitgestald liggen op een tafel. Het speelt prima en kost totaal ongeveer 23.000 euro. Daluso heeft inmiddels een breed pakket met hoogwaardige apparatuur en veroverde een vaste plaats tussen de “groten” met naast genoemde merken Reimyo en Eben.


Harmonix

Een show waar ik dacht er hoogstens twee uur te zijn nam ruim vijf uur in beslag. Interessanter dan vorig jaar voor de echte audio liefhebber. Minder interessant voor de doorsnee consument. Hoewel die met eigen oren kon horen waartoe een mooie set in staat is. De prijzen van de apparatuur liepen fors uiteen van goed betaalbaar tot haast niet betaalbaar. Op die manier iets biedend voor iedereen die van muziek houdt. Dat er eindelijk een mooie verzameling stond van gewone en esoterische merken sprak mij als liefhebber erg aan. Dat uitstekende weergave ook kan zonder de loterij te winnen mogelijk nog meer.


EDITORS' CHOICE