ARTIKEL

Multitrade - Hi-hat Audio - Audio Cube

Multitrade Belgium zet een zeer verantwoorde high end set neer voor ongeveer 70.000 euro. Van voor tot achter: een VPI draaitafel met Koetsu element. Nagra versterking met 845 buizen in de eindtrap. Nagra phono versterker. Verity Audio luidsprekers, Nagra cd speler en Purist Audio bekabeling. Veel uit eigen stal van Multitrade.


De opstelling bij Multitrade

Het klinkt zonder meer uitstekend met de huiskamervriendelijk ogende luisprekers. Dat een VPI en vooral een Koetsu mijn hart steelt doet even niet terzake. Nagra is voor iedereen met een professionele audio achtergrond vast bekend van de recorders. Zoekend naar nieuwe wegen sinds de opkomst van pc’s als recorders maakt men nu hoogwaardige elektronica waaronder de nagelnieuwe cd speler valt.


Nagra Pyramide

Wie liever geen buizen toepast kan een Nagra PSA pyramide kopen met PWM versterker ingebouwd. Het geluid tekende een glimlach op de gezichten van voormalige HiFi.nl auteurs Björn en Garmt, nu eigenaren van Beter Beeld & Geluid, die stonden te luisteren.


Nagra cd-speler

Hi-Hat audio staat onder meer borg voor Lua, SME, Trigon en Acoustic Solid. Lua speelde met gemak in de ruimte waar Hi-Hat met het draaien van stoelen drie sets kon laten horen in verschillende prijsklassen.


SME draaitafel

Een paar wetenswaardigheden. De Lua Cantilena SEL cd speler heeft het veld moeten ruimen voor de goedkopere Cantilena II en de duurdere Appassionato. Jammer, want de uitstekende SEL past qua prijs mooi tussen de twee andere spelers in.


Een rijtje LUA

Hi-Hat is trots dat zij Aitos versterkers gaan voeren voor het noordelijk deel van Nederland. Nu Danny Cabell met pensioen gaat heeft hij weer tijd de productie van Aitos op te pakken. De tijdloze producten op basis van buizen vormen de crème de la crème van Nederlandse klassieke audio gebaseerd op de “radio lamp”. Binnenkort te beluisteren bij Hi-Hat in Oterleek op Avalon luidsprekers. De combinatie hoorde ik ooit bij Multifoon, toen nog in Delft, en deed de oren klapperen.


47 Labs draaitafel

Meer Nederlandse trots bij Audio Cube. Naast het bekende en onterecht door sommigen verguisde 47 Labs is er plaats voor Pel Audio van Cees Pel, door Cees Pel gemodificeerde Sun Audio 2A3 versterkers en Musical Affairs Crescendo luidsprekers van Hans Kortenbach. De luidsprekers zijn de nieuwste creatie van Hans. De onderste PHY-HP unit zit op een frame geschroefd dat is omgeven door een 4 mm dikke kast die werkt als een resonator.


De opstelling bij Audio Cube

De bovenste PHY-HP unit heeft een eigen behuizing die bovenop het onderframe staat. Zeer specialistisch, aan te sturen met kleine buizenversterkers vanwege het hoge rendement, groot in de huiskamer, ongekend natuurlijk van klank. Liefhebbers van PHY-HP hebben bij deze heren hun geluk gevonden. Audio Cube is tevens dealer van het Britse Audio Note dat in de ruimte ernaast demonstreert. Net als vorig jaar in mijn oren teleurstellend. Dat ligt niet aan de apparatuur neem ik aan. Eén van de beste sets die ik ooit beluisterde was een Audio Note set, eerder aan de muziekkeuze of de opnames. Een Meishu versterker vanaf 5000 euro en een cd speler van 7500 euro moet beter kunnen presteren. Ik weet niet wat het is met Peter Qvortrup als hij Nederland bezoekt. Desinteresse? Beter gaat u er eens voor naar Audio Cube zelf waar Wilco het laat spelen.


EDITORS' CHOICE