ARTIKEL

Luistershow 2007

Het is een echte traditie dat hifi handelaar Pluimgraaff uit Vlaardingen in Grand Café Engels te Rotterdam een audio show organiseert in de maand maart. Normaliter is er in de Doelen tegenover het Grand Café eveneens een show, maar die slaat dit jaar de beurt over.

Het kan zijn dat dat de reden is dat een paar grote importeurs geen acte de présence gaven in Engels, het gegeven schiep de ruimte voor anderen en maakte de Pluimgraaff show tot een bijzonder evenement. Met grote namen en met esoterische niet alledaagse apparatuur gebroederlijk naast elkaar. Waarbij de “buren” rekening met elkaar hielden door elkaar niet te overstemmen maar op normaal geluidniveau te draaien.


Nutters Audio

De hal is geschikt voor de verkoop van platen, tijdschriften en een statische display. Aanwezig zijn van de bladen Vi-fi en Music Emotion. Muziek ligt er bij Festina Lente, STS en Nutters Audio. Vanuit België is Belram gekomen om de nieuwste Atoll elektronica te showen en een tweetal JM Reynaud speakers. Jammer dat die niet te beluisteren zijn, Atoll heeft een warm plekje in mijn hart en ik weet hoe het kan klinken met JMR. Volgend jaar beter of wie niet kan wachten: op naar de dealer.


JM Reynaud

Wel spelend is in de eerste kamer een set Magnepan 20.1 luidsprekers aangestuurd door Aesthetix Atlas (eind), Calypso (voor) en Rhea (phono) versterkers, gevoed vanuit een DPS3 draaitafel, Graham Phantom arm met Lyra Titan i element. De grote magnetostaten zien kans een fors bemeten ruimte prima te vullen en een heel groot levensecht beeld neer te zetten. Heel anders dan vanuit dynamische luidsprekers. Gemakkelijk, los en vloeiend.


Magnepan en Aesthetix

Het is de eerste keer dat de 20.1 wordt gedemonstreerd op een beurs in Nederland, al bestaat het merk Magnepan als sinds mensen-audio-heugenis. Later op de dag zal Dynamic Solutions de 20.1 vervangen door de in eigen beheer gemaakte en ontworpen Contemporary C luidsprekers voorzien van een keramische tweeter. Het geluid dat uit de Contemporary C komt is van een totaal andere orde. Meer precies, met meer focus, je hoort wat meer de luidsprekers. Wie valt voor Magnepan zal moeite hebben met een kleine conus ten opzichte van de grote panelen. Het is een kwestie van smaak en van ruimte welk systeem u kiest. Feit is dat beide oplossingen beslist behoren tot het high end segment. Hetzelfde gaat op voor de DPS draaitafel die gebruikt wordt. Wie een ‘Basis’ van Dynamic Solutions te opzichtig vindt en toch een zelfde kwaliteit zoekt in een meer klassieke behuizing treft in DPS een uitstekende kandidaat. Erg fraai. De basis DPS komt op 4000 euro, de combinatie excl. element die hier staat kost u 7000 euro.


DPS

Analogue Audio Productions speelt normaal altijd muziek. Dit keer komen we terecht in een net afgelopen demo. Wat voorkomt dat ik een Music Maker arm en element kan beluisteren in een, zo als altijd, door Wim van Kraanen perfect geselecteerde set. Misschien maar goed ook dat ik het niet hoor, ik word er vaak zo hebberig van. In de ruimte zie ik een paar heerlijke snoepjes.


Synthesis Nimis

Ten eerste een gouden uitvoering van de Synthesis Nimis naast een even mooi maar zwart uitgevoerde Synthesis Vertigo met 6550 buizen. Naast een Pathos Endorphin cd speler van 6750 euro. Prachtig om te zien; Pathos kennende prachtig om te bezitten. Nieuw voor Analogue Audio Productions is de distributie van Essential Audio Tools netfilters, verdeelblokken en kabels. Zeer betaalbaar voor uitstekende en goed uitgevoerde producten om uw netspanning correct te verdelen over uw apparatuur en te beschermen tegen overspanning. De prijs voor de meest innovatieve creatie mag van mij naar de Essential Audio Tools Spider.


Essential Audio Tools Spider

Een netsnoer dat van één vette netstekker met zware kabel via een blokje uitsplitst naar drie euroconnectors. Vanuit één stopcontact voor 199 euro audiofiel en afgeschermd naar drie apparaten. Dat niemand daar eerder op gekomen is. De kabelbomen achter uw set worden drastisch kleiner. Slim en voordelig. Ik denk dat ik dringend en Spider nodig ga hebben.


EDITORS' CHOICE