ARTIKEL

Meridian, BC Acoustique, Pioneer, MIssion

Marc Brekelmans | 07 oktober 2004

Greenwich Electronics

 Meridian  Mosscade  WBT
 BC Acoustique  Phil Design  Joe Kane

Weer terug op aarde belandt, brengen we een bezoek aan Greenwich Electronics o.a. importeur van Meridian en het, niet in Nederland gevoerde, Franse luidsprekermerk BC Acoustique.

Meridian pakte uit met de spiksplinternieuwe G-serie, Meridians eerste compleet nieuwe lijn in 10 jaar. De nieuwe G-serie omvat maar liefst 12 nieuwe producten en is volledig van metaal gemaakt met accenten in Meridian’s typische zwarte glas. De G-serie is leverbaar in zilver en zwart.

Brussel show 2004 (c) Xingo

Als absolute aandachtstrekker stond de Meridian 808 signature CD-speler te spelen. Deze CD-speler is speciaal ontworpen om het 20 jarig bestaan van Meridian CD-spelers luister bij te zetten. De 808 signature is leverbaar in twee versies, de 808 en de 808i, waarbij de laatste ook nog eens over 12 ingangen en een volumeregeling beschikt en dus kan dienen als voorversterker. Van de 12 ingangen zijn er 6 analoog en 6 digitaal (incl. de eigen CD-ingang). Om het maximale te halen uit de prestaties van de 808i, kun je hem via een MHR-link rechtstreeks aansluiten op de digitale luidsprekers van het merk.
De vertegenwoordiger van Meridian toonde zich ook erg verheugd over het feit dat “Blue Laser” (concurrerend systeem van Blu Ray) het aangewezen formaat is voor HD-DVD en gebruik zou gaan maken van MLP (Meridian Lossless Packing).

Brussel show 2004 (c) Xingo

Brussel show 2004 (c) Xingo

BC Acoustique liet haar nieuwe Act-serie zien. In deze luidspreker wordt TaraLabs bekabeling gebruikt met WBT pluggen. Voor de demping van de kast wordt (in de kast voor de woofer) gebruik gemaakt van een Helmholz resonator ipv. de gebruikelijke dempingmaterialen.. Ook maakt BC Acoustics gebruik van een diffusor en kapok voor de kastdemping voor de middentoner.

Brussel show 2004 (c) Xingo


Pioneer

Pioneer liet zien waarom ze steeds als één van de topmerken voor plasma en LCD wordt gezien. De demo met het HD1 signaal (voorheen Euro1080) was dan ook uitstekend.
De nieuwe DVR-920H is een DVD-recorder die tevens beschikt over een 250Gb Harddisk. Met zijn HDMI uitgang en dual progressive scan is deze speler helemaal bij de tijd. Minder indrukwekkend waren de luidsprekers van Pioneer. De S-H810V zijn weliswaar helemaal volgens de laatste mode uitgevoerd, klankmatig konden ze ons minder overtuigen.

Brussel show 2004 (c) Xingo

Brussel show 2004 (c) Xingo

Brussel show 2004 (c) Xingo


Belram

 Mission  Supra Cables Terk Antennas 
 Atoll  JenTech Cables  

Deze, van origine op de pro-markt gerichte, firma is één van de drijvende krachten achter de organisatie van de Brussel show. In België verzorgen ze de distributie van o.a. Mission, Supra Cables en het niet in Nederland verkrijgbare Atoll electronica.

Mission toonde de nieuwe Elegante serie in een stereo opstelling met Atoll elektronica. Voorlopig zijn de Elegantes uitsluitend in een antraciet uitvoering leverbaar. Binnenkort kunt u overigens, op HiFi.nl, een recensie lezen over deze luidsprekers.

Brussel show 2004 (c) Xingo

Het Franse merk Atoll presenteerde de PR5.1 vijfkanaals voorversterker. Deze is uitstekend te gebruiken als voorversterker met bronnen die gebruik maken van een 5.1 analoge uitgang (SA-CD). Wenst u ook DD en DTS te kunnen decoderen? Koop dan simpelweg het bijbehorende DSP board en deze vijfkanaals versterker wordt een echte Home Cinema versterker. De PR5.1 zal 1350 euro gaan kosten, inclusief DSP board wordt de verkoopprijs 1670 euro.

Brussel show 2004 (c) Xingo

Supra Cable uit Zweden presenteerde, evenals nagenoeg alle andere kabelmerken, een HDMI kabel. Het echte nieuws van Supra kwam echter uit de stroomverziening. Een speciaal gefilterd stekkerblok (MD06 EU MkII) uitgevoerd in aluminium werd voor het eerst aan het Belgische publiek getoond. De verkoopprijs van dit snoepje bedraagt slechts 120 euro. Ook nieuw in het assortiment is een zogenaamde AC sensor. Hiermee kan op zeer eenvoudige wijze de lekspanning op kabels en apparatuur gemeten worden. De verkoopprijs van deze handige gadget bedraagt 25 euro.

Brussel show 2004 (c) Xingo


EDITORS' CHOICE