ARTIKEL

Chario, Adcom, Sphinx, Dynaudio, Final

Marc Brekelmans | 07 oktober 2004

Domosound International

Adcom Boston Acoustics Parasound
Alesco Stands Chario Rako Controls
Atomium Halo

Real Cable

Axon Living Control  

Zevenentwintig verdiepingen lager demonstreerde de Belgische invoerder Domosound de nieuwe modellen van Chario. De Silverette is de opvolger van de succesvolle Syntar serie en bestaat dan ook net zoals de oude syntar serie uit twee vloerstaande en drie monitor luidsprekers aangevuld met een center luidspreker, surround luidsprekers en een actieve subwoofer. Deze serie is ook in de nieuwe mahonie kleur leverbaar.

Brussel show 2004 (c) Xingo

Domosound is sinds dit jaar ook importeur van Adcom apparatuur. Adcom presenteerde de GTP-602 stereo tuner/voorversterker en de GTP 860II meerkanaals tuner/voorversterker aan het Belgische publiek. Wij zullen het merk Adcom, dat trouwens (nog) niet in Nederland gevoerd wordt, voor u in de gaten houden.

Brussel show 2004 (c) Xingo

Domosound voert ook haar eigen merk Plasma en LCD schermen onder de naam Atomium. Het assortiment bestaat uit een 32”LCD en plasmaschermen in de maten 42”, 50”en 60”.


I.H.T

Dynaudio Siltech Blu-Tack
Final Kemp Electronics

Transrotor

Sphinx Ocos  
ATC Acoustic System  

Op de stand van IHT kregen we de grootste verassing van de show. IHT presenteerde een complete lijn Sphinx producten, zelfs Peter de Ruig, sinds jaar en dag de drijvende kracht achter Sphinx, gaf acte de presence tijdens deze show. Het in Nederland nog maar bij twee winkels verkrijgbare merk blijkt internationaal nog wel degelijk aan de weg te timmeren en heeft het afgelopen jaar zelfs nog een aantal “Diapasson d’Or” awards in ontvangst mogen nemen. Wij zullen de ontwikkelingen bij Sphinx dan ook op de voet blijven volgen.

Brussel show 2004 (c) XingoIHT is ook importeur van het Deense Dynaudio. Van dit merk presenteerden ze een regelrechte primeur, de Audience 72 in SE uitvoering. Deze versie maakt gebruik van dezelfde Esotec tweeter als die in de duurdere Contour S serie. De gebruikte woofer is die van de “oude” Contour 1.8 MkII. De Audience 72 SE zal een verkoopprijs krijgen van 2590 euro per paar.
Ook nieuw op de Belgische markt zijn de SUB300 en SUB 500 van Dynaudio. Deze subwoofers betreffen resp. een 10”/200Watt model (SUB300) en een 12”/250 Watt exemplaar (SUB500).

Het Nederlandse luidsprekermerk Final liet de nieuwe Final 400i aan het publiek zien, een relatief kleine elektrostaat. Toch is de 400i  in staat om een frequentie van 50Hz weer te geven. De verkoopprijs zal 2500 euro per paar gaan bedragen. De bijpassende sub100 is uitsluitend in hoogglans zwart leverbaar en kent een verkoopprijs van 800 euro.
Ook liet Final haar nieuwe HT systeem zien, een speciaal voor Home Cinema toepassingen ontwikkelde surround set waarbij gebruik wordt gemaakt van 5 identieke 80i luidsprekers. Voor de aanvullingen in de laagweergave is de sub80 de ideale optie. Het HT systeem kent een verkoopprijs van 2000 euro voor een set van vijf 80i’s. Inclusief de bijpassende sub80 zal de verkoopprijs 2500 euro gaan bedragen.

Brussel show 2004 (c) Xingo

Siltech presenteerde haar nieuwe, gecertificeerde, HDMI kabels. Ook verloopkabels van DVI naar HDMI zitten in het Siltech programma.

Zoals u weet zijn wij altijd benieuwd naar de laatste nieuwe tweaks om uw installatie nog beter te laten klinken. In het assortiment van IHT bevindt zich het merk Acoustic System. Acoustic System is fabrikant van een aantal eigenaardige houten tweaks die bedoeld zijn om ongewenste resonanties weg te nemen. In de internationale pers zijn wonderbaarlijk lovende verhalen verschenen over de producten van Acoustic Systems. We konden onze nieuwsgierigheid dan ook niet bedwingen en hebben meteen een paar “diffuseurs” meegenomen om aan een praktijktest te onderwerpen. Binnenkort dus de recensie van deze geheimzinnige “houten schijven” op HiFi.nl.


EDITORS' CHOICE