ARTIKEL

Brussel show `04 - deel 1

Marc Brekelmans | 07 oktober 2004

Andere verslagen van de Brussels HiFi show 2004 zijn:

 

Afgelopen weekend werd voor de tweede maal in haar geschiedenis de Brussels Home Cinema en HiFi show 2004 georganiseerd. Ook deze maal vond het evenement plaats in het prestigieuze Sheraton Hotel in het centrum van Brussel.
HiFi.nl was aanwezig om voor u verslag te doen van dit leuke evenement.

De show is verdeeld over vier verdiepingen van het Sheraton Hotel. Aangezien we zeer benieuwd waren naar het uitzicht op de 30e verdieping, besloten we daar te starten (de overige verdiepingen waren resp. de 1e, 2e  en 3e verdieping) om vervolgens top-down de show te bezoeken.


Joenit

Totem The Chord Company Partington  
Rega Sumiko Nitty Gritty

Brussel show 2004 (c) Xingo

Op de bovenste verdieping van het hotel waren drie importeurs aanwezig die ook in Nederland actief zijn. De prijs voor het mooiste uitzicht ging naar Joenit. Met haar volledig beglaasde hoekkamer bood deze ruimte een erg mooie blik over het centrum van Brussel, maar….daar waren we niet voor gekomen. Gelukkig was ook in de kamer voldoende moois te bezichtigen.
Gedemonstreerd werd met een Rega set (incl. Rega P7 draaitafel)  aangesloten op de Totem Rainmaker.

Wel was er weinig echt nieuws te melden over te door Joenit gevoerde merken.

Van Sumiko was de nieuwe Blue Point special Evo III te zien, een high output MC element dat in verschillende incarnaties al weer ruim 20 jaar op de markt is.

Brussel show 2004 (c) Xingo

The Chord Company (niet te verwarren met Chord Electronics) introduceerde tijdens de show haar nieuwste aanwinst op kabelgebied, een HDMI kabel die in lengtes tot 15 meter verkrijgbaar is.

Brussel show 2004 (c) Xingo


AND Benelux

NAD Cerwin Vega AKG  
Dali Blueroom DreamVision

Brussel show 2004 (c) Xingo

Ook op de 30e verdieping was de ruimte van AND Benelux. Voor de Belgische markt had AND Benelux een aantal nieuwtjes geëxposeerd. Zo was er van AKG de Merlin 232, een draadloze zender van miniformaat die rechtstreeks aangesloten kan worden op portable apparatuur. 

Brussel show 2004 (c) Xingo

Brussel show 2004 (c) XingoHet Deense luidsprekermerk Dali introduceerde haar nieuwste subwoofer uit de Suite serie, de Suite S1.5. De Suite S1.5 is een 15” actieve subwoofer die zowel in stereo als home cinema opstellingen zijn mannetje staat. Ook liet Dali een nieuwe kleur in de Concept serie zien. Deze serie is voortaan ook in een licht eiken leverbaar.

Helaas was de nieuwste projector van het in Frankrijk en België zeer populaire projectormerk DreamVision , de Dreamy, niet op tijd aanwezig om tijdens de Brussel show aan het publiek getoond te worden. De Dreamy is een klein formaat DLP projector die voor 1799 euro in de winkels zal staan.


Transtec

Quad Tag McLaren SIM2
McIntosh Wharfedale  

Brussel show 2004 (c) XingoHet assortiment van Transtec is in België afwijkend van het in Nederland gevoerde assortiment. Zo is Transtec in België invoerder van het merk Wharfedale (en niet van KEF). Van Wharfedale was de nieuwe Diamond reeks te bewonderen, een volgens de laatste mode vormgegeven luidspreker.

Een spectaculaire demo werd door Transtec gegeven met de nieuwe SIM2 HT500. Met het gebruikte HD signaal was het resultaat adembenemend mooi. Een klein beetje betaalbaarder voor de gemiddelde consument is de nieuwe SIM2 HT300. Deze projector is voorzien van E-link, een HD2 chip, 720p Darkchip 3 (als eerste fabrikant) en is tevens HDTV voorbereid. De HT300 Evo gaat 12.500 euro kosten en de HT300 Evo-link 16.000 euro. Echt betaalbaar wordt het pas met de nieuwe Domino 18 (4200 euro). De Domino 18 is dan ook SIM2’s instapmodel in de DLP projectoren, maar maakt al wel gebruik van de Matterhorn chip.

Brussel show 2004 (c) Xingo

Van McIntosh waren verder de nieuwe MX135 (surround tuner/voorversterker) en MC207 (eindversterker) te zien.

Brussel show 2004 (c) Xingo

Ook demonstreerde Transtec met een AMX bedieningspaneel voor custom installation toepassingen.


EDITORS' CHOICE