ARTIKEL

Afsluiting

Philip van Deijk | 06 oktober 2003

Behalve een groot scala aan apparatuur waren er ook enkele kabelmerken aanwezig die je op het nut wezen van goede en deugdelijke verbindingen onderling. Zeker bij beeldweergave speelt een goede kabel een grote rol. Merken als Siltech, Monster en Real Cable waren aanwezig evenals een groot aantal voor ons onbekende merken. Monster speelt daarbij handig in op de opkomende HomeCinema markt door relatief hoogwaardige complete HomeCinema kabelsets op de markt te zetten. Daarmee ben je meteen verzekerd dat alle componenten met eenzelfde kabelsysteem kunnen worden aangesloten, wat altijd de voorkeur geniet.

IFA 2003

Bij apparatuur horen ook meubels om de joekels van versterkers in kwijt te kunnen. Er waren dan ook een tiental stands met zeer fraaie audiomeubels waaronder Real Spectral en Vogels. De stands trokken flink aandacht van de aanwezige dames in het publiek. De mannen zag je gniffelend op de achtergrond staan, waarschijnlijk visualiserend hoe zij hun nieuwe apparatuur er in kwijt zouden kunnen. Ook nog een klein beetje aandacht voor vintage audio. Bij de Harman International oude onderdanen uit de Citation serie. Versterkers en tuners van weleer die in menig huiskamer hun kunsten ooit ten toon spreidden. Uit geheel uit onverwachtse hoek kwam T&A met twee heel nieuwe producten. Het altijd zeer innovatieve T&A stond op de stand met een draaitafel en een buizenversterker. Helaas niet aangesloten, dus kon er niets over gezegd en geschreven worden maar apart was het wel. Wie weet iets voor de toekomst.

IFA 2003

Ook het Verre Oosten was rijkelijk vertegenwoordigd met merken waarvan wij nog nooit gehoord hadden. Het merendeel leek op goedkope speelgoed radiootjes en kindersetjes. Van een kwaliteit die misschien nog niet eens in een kinderkamer thuis hoort. De kwaliteit ervan? Het meest speelde om (on)begrijpelijke redenen niet. De adviseurs zaten gezellig met elkaar koffie te drinken en te babbelen en hadden weinig oog voor de bezoekers. Hoe deze bedrijfjes kunnen bestaan is mij een raadsel. Wel kwam ik bij veel stands zeer opzichtige kabels tegen die mijn wenkbrauwen deden fronsen. Waar gaan deze zeer goed uitziende dozen heen en voor welke prijs worden ze verkocht. Kabels leverbaar in elke RAL-kleur voor de prijs van …… ja ook nu weer mag u het zeggen
.

IFA 2003

Aan al het leuke komt een eind en op zaterdagavond sloten wij ons bezoek aan de IFA 2003 met een goed gevoel af. Echt verrassende spectaculaire nieuwtjes hebben we niet kunnen ontdekken, misschien waren er op de computer, car hifi of telefonie stands nog leuke noviteiten te vinden. Die hebben wij nog niet eens echt kunnen bezoeken. Twee dagen lijkt lang maar is te kort om een heel de IFA 2003 uit te pluizen. Rest mij u te zeggen dat het de moeite waard is om een grote beurs als deze eens mee te maken. Mocht u over twee jaar, eind augustus, niets te doen hebben dan raad ik u een kort weekje Berlijn aan. Met een bezoek aan de IFA.


EDITORS' CHOICE