ARTIKEL

Pioneer Huisshow 2003

René van Es | 15 april 2003

Pioneer Huisshow Lente 2003

Een ontwikkeling die in het verlengde ligt van een plasma is een platte luidspreker. Het in Engeland door Pioneer en de Cambridge University ontwikkelde paneel is voorzien van 256 mini speakers die niet gek zouden staan als inverse dome tweeter. Elke unit is voorzien van een versterkertje en middels algoritmen in het digitale domein kunnen zeven geluidsbundels de ruimte in worden gestuurd. Door de sturing en het berekenen van reflecties in de ruimte is het mogelijk echt surround geluid vanuit één luidspreker te creëren. Onwillekeurig ga je op zoek naar de zij- en achterspeakers, die echt niet in de ruimte staan of hangen. Het frequentie bereik van het paneel loopt naar beneden tot ca. 40 Hz, daaronder zult u een subwoofer moeten inzetten. Helaas is het kostenplaatje voor een dergelijk paneel met een bijbehorende plasma nog niet onder de 50.000 euro te krijgen.

Pioneer Huisshow Lente 2003

Al met al biedt Pioneer een ruim assortiment aan apparatuur. Van eenvoudige sets die geheel compleet met speakers en al over de toonbank gaan voor 599 euro, via diverse receivers vanaf 349 euro tot duizenden euro’s voor de topmodellen. Vanaf alles draaiende DVD spelers, tot plasma’s die uw interieur niet aantasten en uw kijkgenot ongekend hoog maken. Te combineren met hoogwaardige design speakers uit eigen huis, aansluitend bij het uiterlijk van de plasma’s of de apparatuur.

 Pioneer Huisshow Lente 2003

Pioneer Huisshow Lente 2003

Last but not least de vermelding van het NS-DV1000 Premium DVD Entertaiment Systeem. Dit 2500 euro kostende systeem biedt alles dat een veeleisende kijker wenst. Zoals DVD, DVD-audio, SACD, uiteraard alles in multi channel. De centrale unit is voorzien van een groot multifunctioneel OEL display. De bijbehorende luidsprekers zijn vervaardigd uit aluminium en aan de bovenzijde afgewerkt met gepolitoerd hout. Een set passend in vrijwel elk interieur en die ondanks de beperkte afmetingen een aangename sensatie zal veroorzaken.


EDITORS' CHOICE