ARTIKEL

Pioneer Huisshow 2003

René van Es | 15 april 2003
Pioneer Open Huis - Home Entertainment April 2003

Pioneer Huisshow Lente 2003

Het weer leent zich voor een rit naar Almere, droog, zonnig en niet te warm. Als er bovendien geen files staan, ben ik voor ik het weet binnen op de show die Pioneer voor pers en vakhandel heeft georganiseerd. Tijdens de show zal ons een blik gegund worden op de nieuwe apparatuur die Pioneer recent op de markt heeft gebracht en op de tegen de zomer te introduceren hardware. Een gesprek met general product manager maakt duidelijk dat Pioneer bezig is in het verlengde van de markt voor grote plasma schermen te werken. Een markt die erg belangrijk is voor Pioneer, als één van de zes aanbieders wereldwijd van grote plasma’s. De huidige productie ligt nu op 150.000 stuks per jaar, maar zal eind 2004 een half miljoen stuks bedragen. Pioneer is bezig de productie capaciteit fors uit te breiden in Japan en de uitval terug te dringen. Uitval percentages die inmiddels ver onder de 1% zijn gedoken. Een prestatie van formaat die aangeeft hoe gedreven Pioneer is. In een markt die tanende is voor stereo zoekt Pioneer naar wegen om muziekweergave te combineren met film. Zowel praktische oplossingen zien het licht als design modellen en high power separate componenten.

Pioneer Huisshow Lente 2003

Praktisch is zonder meer de in juli verkrijgbare DCS-515. De voorluidsprekers en de center worden aangesloten met standaard kabels. De twee remote speakers zijn samen in één behuizing gebouwd met een stereo versterker, die met een radiosignaal van muziek wordt voorzien. Geen kabel dus meer voor de achterkanalen, slechts een enkel netsnoer. Handig is dat de achterspeakers gebruikt kunnen worden in stereo mode, zodat ze bijvoorbeeld in een open keuken kunnen dienen als weergevers als een cd gedraaid wordt of de radio aanstaat.

Pioneer Huisshow Lente 2003

In juli zullen ook de opvolgers van sommige huidige sets hun beslag krijgen. De verschillen niet dramatisch, wel praktisch. Zo komt er een set waar de standaard cinch bussen vrijwel volledig zijn vervangen door scart bussen. Met alleen scart kabels sluit u de tv, de video, de dvd speler of een ander randapparaat aan. Geen wirwar van draden is meer nodig.  Te verwachten zijn ook spelers die alles draaien wat u wilt.

Pioneer Huisshow Lente 2003


EDITORS' CHOICE