ARTIKEL

Pioneer Huisshow 2003

René van Es | 15 april 2003

Steeds al een sterke troef van Pioneer. Onder alles valt te denken aan MP3, JPEG foto viewer, CD, CD-R, CD-RW, DVD, DVD-audio, SACD of DVD-RW. In slim-line behuizingen die nauwelijks plaats innemen en tegen scherpe prijzen.

Pioneer Huisshow Lente 2003

Pioneer Huisshow Lente 2003

Receivers kunnen steeds meer, al zijn we nog lang niet aan het eind van de ontwikkelingen. Nieuw is bij Pioneer MCACC, een systeem dat het mogelijk maakt uw speakers optimaal in te stellen in de huiskamer. Bij sommige receivers gaat dat met de hand, in een duurder type als de VSX-D912-S straks geheel automatisch met een gekalibreerde microfoon. Het uiterlijk van de receivers staat op ongekend hoog niveau. De belangrijkste functies op het front beschikbaar, de andere functies weggewerkt achter een klep. Naast de full size 44 cm modellen zijn er natuurlijk de slim-line receivers die aandacht verdienen.

Pioneer Huisshow Lente 2003

Hoewel Pioneer als luidspreker fabrikant zijn oorsprong heeft, zijn Pioneer speakers buiten de car audio minder bekent. Al levert Pioneer bij zijn home cinema sets heel veel luidsprekers mee. Nieuw zijn houten vloerstaanders die tegen zeer scherpe prijzen de winkels uit zullen vliegen. Maar ook in het andere segment, dat van design audio, staat Pioneer met vele modellen klaar. Meestal vervaardigt uit aluminium en soms afgewerkt met luxe houtsoorten. Een Franse fabriek van luidsprekers heeft in een samenwerkingsverband met Pioneer veel nieuwe luidsprekers ontwikkeld. Om mee te gaan in de trend van SACD zijn een aantal modellen uitgerust met band tweeters die tot 100 kHz doorlopen.

Pioneer Huisshow Lente 2003

Het meest spectaculair is de kwaliteit van de plasma’s. Van beeld voorzien door een High Definition video recorder met harddisk, is de natuurlijkheid van de kleuren en de scherpte van het beeld ongekend goed. Zelfs onder moeilijke lichtomstandigheden is het contrast groot en wordt het beeld nergens flets.

Pioneer Huisshow Lente 2003 


EDITORS' CHOICE