REVIEWDynaudio

Draadloos


Max Delissen | 18 juni 2012 | Dynaudio

Het netsnoer is de enige kabel die aan de luidspreker zit. Het muzieksignaal komt draadloos en volledig digitaal binnen vanaf de bijgeleverde transmitter. In de luidspreker passeert het eerst een digitaal wisselfilter dat het signaal uiterst nauwkeurig en zonder faseproblemen in lage en hoge tonen verdeelt. Daarna wordt het omgezet naar een ander digitaal formaat (PWM) en versterkt. Het signaal blijft dus tot aan de luidsprekerunits digitaal!

De bijgeleverde optische kabel wordt afwisselend achterin mijn Squeezebox Touch en de tijdelijk bij mij logerende Cambridge Audio StreamMagic 6 geprikt, en mijn MacBook Pro wordt met de eveneens meegeleverde USB kabel aangesloten. En dan moet ik eerlijkheidshalve meteen vermelden dat ik geen verschil kon waarnemen tussen de Toslink en de USB ingang. Dat is prima, want dan maakt het dus ook niet uit welke keuze je als gebruiker uiteindelijk maakt.

Achterop de luidspreker zit direct boven de netentree een aan/uit knop en daar weer boven vind je twee schakelaartjes waarmee je respectievelijk het stereokanaal kunt kiezen (links, rechts of mono) en de zone (1, 2 of 3). Bronkeuze, zone en volume/mute zijn te bedienen via de afstandsbediening die standaard bij een set luidsprekers wordt geleverd. Die afstandsbediening is overzichtelijk ingedeeld en heeft relatief grote knoppen, maar ik vind hem wel een beetje klein en licht. Dat is trouwens een kwestie van gewenning, ik heb nu eenmaal grote handen...

Op de afstandsbediening zitten aparte knoppen voor Aan en Uit, maar ik heb gemerkt dat de Transmitter zichzelf én de luidsprekers automatisch inschakelt als hij signaal binnenkrijgt. Met een minimale vertraging weliswaar, maar toch is het handig. Nog handiger is dat hij zichzelf én de luidsprekers na ongeveer tien minuten afwezigheid van signaal ook weer automatisch uitschakelt. Eco-vriendelijk is dit systeem dus ook.


MERK

EDITORS' CHOICE