(Gesponsord artikel)HI-VISITBogers Audio

Klinkend resultaat

Pathos is ook het hoofdbestanddeel van de set die speciaal voor deze feestelijke opening is opgesteld. De opvallende Digit cd-speler van het merk ziet er uit als een smalle bovenlader, maar wat zich vermomt als deksel blijkt gewoon een kijkglas te zijn waarachter de cd draait. Een stevige aluminium lade zoeft geruisloos uit het front naar voren als je een schijfje wil draaien. Uiteraard is de Digit een hybride ontwerp, waarbij de analoge uitgangstrap is voorzien van buizen.

Er staan twee versterkers opgesteld die om beurten de Diapason Adamantes III monitorluidsprekers aansturen. Allereerst is daar de gloednieuwe en futuristisch vormgegeven Ethos hybride geïntegreerde versterker die ook een zeer fraaie D/A converter aan boord heeft. Maar ook de forse Cinema X heeft vandaag dienst. Deze vijfkanaals home-cinema versterker in het meer traditionele Pathos design levert in de stereo-modus waarin hij dit keer geschakeld staat maar liefst 2 x 450 watt. De netbekabeling is van Essential Audio Tools, een fraai en betaalbaar Nederlands merk dat netkabels en mooie aluminium verdeeldozen op de markt brengt, en Siltech zorgt.

De set klinkt warm en muzikaal, en er is verbluffend veel en fraai gedimensioneerd laag te horen uit de kleine Diapason luidsprekers. De ruimte is nauwelijks akoestisch aangepast; iets dat ik ik altijd van harte toejuich omdat het meer in overeenstemming is met de situatie bij de meeste klanten thuis, en dus teleurstellingen voorkomt. Wat me ook meteen opvalt, is dat er voornamelijk echte muziek wordt gedraaid. Niets ten nadele van audiofiele opnames, maar ik denk dat inmiddels wel bekend is dat ik de muzikale inhoud echt belangrijker vind dan de opnamekwaliteit. Als die toevallig ‘audiofiel’ uitpakt, vind ik het een fantastische bonus, en gelukkig zijn er ook heel veel ‘gewone’ opnames die buitengewoon goed klinken. Als Alex even later de ruimte verlaat voor een kop koffie en een broodje neemt Chris het demo-stokje over en de eerste cd die hij in de speler steekt is Sort Of Revolution van Fink. En dat blijkt naast een muzikale parel ook nog eens een verdraaid goed opgenomen album te zijn.

Ik maak van de gelegenheid gebruik om even naar buiten te lopen om met Alex te praten. Ik complimenteer hem met het uitstekende geluid in de luisterruimte, en hij steekt vrijwel meteen enthousiast van wal over zijn passie. “Het is een mooie set ja, en we hebben geluk met de ruimte. Hij werkt goed met de Diapasons, maar hij is groot genoeg om ook met grotere luidsprekers te kunnen demonstreren. Een groot deel van het werk dat we doen is audio-consultancy. We gaan dan bij klanten thuis op bezoek en lossen audioproblemen op. Dat kan zich beperken tot het optimaal neerzetten van de luidsprekers tot het adviseren over en het aanleggen van een compleet netwerk. Vanwege mijn IT achtergrond specialiseer ik me in de modernere technieken als streaming, terwijl Chris juist veel meer ervaring heeft met platenspelers en buizenversterkers. Ik digitaal en hij analoog, dat werkt prima samen! Deze nieuwe demo-ruimte is als het ware ons visitekaartje. Als we het in deze relatief gewone ruimte zo aan het klinken krijgen weten de klanten dat het wel snor zit.”

Service en nazorg
Over de manier waarop Bogers Audio met haar klanten wil omgaan is Alex erg duidelijk: “Wij begeleiden klanten vaak vanaf het allereerste begin en we blijven betrokken. Bij ons houdt de relatie dus niet op als de kassa heeft gerinkeld. We installeren thuis en zorgen dat we goed op de hoogte blijven. Een simpel telefoontje of alles nog goed gaat is zó gemakkelijk, en het levert enorm veel goodwill op. We vertellen mensen ook altijd dat ze meteen mogen bellen als er iets niet naar wens is. Als dat gebeurt maken we een afspraak en gaan we zo snel mogelijk bij ze langs. Ik weet heel goed dat er meer hifi-winkels zijn, en dat die allemaal naar de gunst van de klant dingen. Je moet het dus van meer hebben dan alleen je assortiment. We stellen ons nadrukkelijk op als muziekliefhebbers met veel verstand van hifi. We worden gedreven door passie voor muziek, en met onze vakkennis kunnen we de techniek optimaliseren. De klanten moeten het ons natuurlijk wel gunnen, en dat bereiken we het beste door onszelf te blijven.”

Maar vanmiddag richt de service en nazorg zich vooral op de inwendige mens. Er zijn allerlei verrukkelijke hapjes en drankjes, en men blijft lang hangen, geanimeerd discussiërend over muziek en techniek. Ik schat dat er tussen elf uur en half zes ongeveer zestig gasten op de feestelijke opening zijn afgekomen, en dat is veel. Natuurlijk was er ook familie aanwezig, maar het grootste deel bestond toch echt uit klanten die Alex en Chris kwamen gelukwensen. Als je in drie jaar tijd een klantenbestand kunt opbouwen waarvan zo’n groot aantal bereid is om op zaterdag langs te komen doe je iets goed. Den Bosch is een prima hifi-winkel met een prima eigenaar rijker.

Bogers Audio 
Rietveldenweg 54a
5222 AS Den Bosch (NB)
Website

MERK

EDITORS' CHOICE