ARTIKELTeufel

Teufel Cinebar 51 THX

Rebecca Seunis | 21 april 2012 | Teufel

Maar volgens Vasay is het ook ‘an emotional thing’: “Denk aan dat gevoel dat je kreeg toen je voor het eerst in de bioscoop zat, dat crescendo aan het begin van een film, kippenvel op je armen en dat je bij jezelf denkt: okay, this is the start of something good. Dat gevoel moet je ook thuis kunnen hebben.” Vanaf heden is de ‘s werelds eerste speakerbar met THX-licentie op de markt, met als doel precies dat gevoel waar Vasay over spreekt.

Teufel Cinebar 51
En dat is Teufel aardig gelukt. In het bioscoopzaaltje van Teufel mogen we de Cinebar 51 uittesten. We krijgen een scène uit Transformers 3 te zien en een nummer uit het liveconcert van Adele: Live at the Royal Albert Hall. Nu kan het natuurlijk aan de zangkwaliteiten van Adele liggen maar deze objectieve journaliste heeft absoluut een traantje gelaten. De stem van Adele kwam keihard binnen, elke trilling en elke ademhaling was op een intieme manier voelbaar, het geklap en gejuich van het publiek was zeer goed hoorbaar, maar alles behalve storend en even waande ik me in de Royal Albert Hall.

De Cinebar 51 is een krachtige, dynamische 2.1 speakerset zonder ingewikkelde installatie. Met het hoogwaardige design, de krachtige subwoofer en het totale vermogen van 350 Watt is de Cinebar een echte allrounder. De Cinebar 51 THX met gesloten behuizing werkt volgens het 2,5-kanaals principe met twee aluminium tweeters van 25 mm doorsnede en twee midrange drivers van gelaagd cellulose van 100 mm doorsnede. Het materiaal van de membranen verenigt licht gewicht en stijfheid - de hoorbare gevolgen: stabieler volume en enorme dynamiek.

Met een vermogen van 100 Watt per satellietkanaal kunnen ook grotere luisterruimtes van geluid worden voorzien. Met een optische en een coax digitaal ingang, 2 cinch stereo analoog ingangen en een USB 2.0 ingang heeft de soundbar plaats voor een veelvoud aan geluidsbronnen. Via USB kunnen MP3, MP3 Pro- en WMA-data worden weergegeven. De decoder is zeer compleet uitgerust en biedt naast DTS en Dolby Digital ook Dolby Pro Logic II en Dolby Virtual Speaker voor ruimtelijke geluid. Er zijn drie programma`s mogelijk: stereo, reference of wide. De Cindebar 51 THX kan op een voetstuk worden geplaatst of met een wandbeugel worden bevestigd. Beide worden meegeleverd.

Je flatscreen omtoveren tot een thuisbioscoop, het is nu mogelijk. Dankzij Teufel, en dankzij de hoge eisen van George Lucas. May the Cinebar force be with you...

Lees hier meer over de geschiedenis van Teufel, en kijk ook eens op de Special

MERK

EDITORS' CHOICE