ARTIKELApple

Hifi en personal audio

Helemaal aan de andere kant hiervan, voorbij de Genius Bar, was het gedeelte waar ik het langst ben blijven hangen: de accessoires. Aan de wanden verschillende hoesjes, kabeltjes, opladers en toetsenborden.

Daarvoor alle dockingspeakers, koptelefoons, in-ears en harddisks. Alles laag geplaatst in lange lage kasten, want bovenop deze kasten vind je hetzelfde concept als beneden bij de tafels, acht producten per kast om uit te proberen.

De witte P5 van Bowers & Wilkins, exclusief bij Apple deze maand binnenkort meer)
(foto: Rogier Visser, OneMoreThing)

((c) Bastiaan Vroegop, iPhoneclub.nl)

Voor de koptelefoons betekent dat helaas ook acht dezelfde koptelefoons per tafel: acht keer Bose OE21 of acht keer Beats by Dr. Dré. Bij de speakerdocks was gelukkig meer variatie: een paar Jamboxes van Jawbone, B&W Zeppelin Air, Altec Lansing, Libratone, JBL, Loewe en Philips. Alles aangesloten en uit te proberen met je eigen iPhone of variatie hierop. Overigens zijn de aansluitingen van de koptelefoons makkelijk los te halen, zodat ze samen met je eigen apparaat zijn uit te proberen.

Betalen met een app
Ben je er eenmaal uit en wil je iets kopen, dan hoef je niet eens naar een kassa toe. Er is een speciale Apple Store app met meerdere functies, maar bovenaan vind je de EasyPay-functie, het beste te vergelijken met de handscanner van Albert Heijn, maar dan op je iPhone. Het scanproces is ongelooflijk snel, nog voordat ik een product duidelijk kan uitlezen werd deze herkend en kreeg ik meteen de productinformatie, foto`s en de mogelijkheid het product te kopen, op dezelfde manier als je ook in de App Store zou doen, gekoppeld aan je Apple ID. Je kan alle accessoires dus meteen pakken, scannen en met het betaalbewijs op je telefoon het pand weer verlaten. Nergens waren detectiepoortjes te bekennen en ook hier verwacht men dus dat de klant eerlijk handelt, hetgeen steeksgewijs bij de uitgang wordt gecontroleerd.

Actieve winkel
Er is eigenlijk elke dag wel wat te doen in de Apple Store. Workshops als "Aan de slag met GarageBand", "Meer doen met een Mac" of "Films maken voor kinderen". Voor dit laatste dien je via de website van de winkel in te schrijven. Op de begane grond wordt af en toe ook ruimte gemaakt voor speciale events als "Iphoneografie", presentaties van professionals en netwerkevents. Voor de creatievelingen die wat verder op de materie willen ingaan zijn er ook nog Pro Labs, waar programma`s als Logic Pro, Aperture en Final Cut Pro worden uitgediept.

Personal Audio
Wat me opviel is dat het hele pand qua producten gericht is op de persoonlijke ervaring. One-to-One-advies, maar ook One-on-One met de producten, zelfs de audio doet daarin mee. Een product als Apple TV lag opgestapeld bij de toetsenborden en trackpads. Geen mogelijkheid dus om dat in een huiskamersituatie te bekijken. Moet er straks nog een stuk van de winkel worden omgebouwd, als Apple nog echt met een eigen TV op de markt komt?

Noot van de redactie: in het foto-album in de linkernavigatie of op de Google+ pagina van Sander vind je meer indrukken van de nieuwe Apple Store. Voor meer informatie kun je terecht op de website, of natuurlijk op de HiFi.nl Special Page


EDITORS' CHOICE