HI-VISITuw Hifi Choice

Webshop

"We zijn momenteel druk bezig met de nieuwe website met geïntegreerde webshop," vervolgt Mark, “We hebben de site helemaal zelf ontworpen. Deze keer hebben we er een gespecialiseerd bedrijf voor ingeschakeld. We zitten nu in de laatste fase van het ontwerp, dus tegen de tijd dat deze Visit op HiFi.nl verschijnt zal de nieuwe site wel online zijn.

Uniek in de nieuwe website is dat je kunt zoeken op specifieke toepassing. Als je dus een muziekinstallatie voor op je kantoor zoekt, dan leidt de site je met een paar klikken naar alle relevante apparatuur. Ook Computer audio zal daar een onderdeel van uit maken. “In eerste instantie met een klein pakket, een aantal DAC’s, hoofdtelefoons en actieve luidsprekers...”, vertelt Mark. “Als je al hoort wat een klein USB Dacje doet van zo’n 150/200 euro met een hoofdtelefoon,” vult Ruben aan “dat is uitzonderlijk.


Ik kan er nog niet veel over vertellen,” zegt Mark geheimzinnig “maar we zijn momenteel druk bezig met het ontwikkelen van een eigen iPhone applicatie, waarmee we de geluidskwaliteit van de iPhone enorm kunnen verbeteren. Die App kun je straks ook via onze website downloaden.

De Hifi winkel

Als Mark me mee naar boven neemt kom ik in een gezellige, ruim 100m2 grote ruimte die vol staat met leuke, mooie producten. Onder het genot van de klanken van Bon Iver’s nieuwste album neem ik een kijkje. Ik zie versterkers van onder andere Pathos, Bel Canto, Synthesis, Audio Analogue, Denon, Onkyo, Cambridge Audio en Audiolab, draaitafels van Rega, bekabeling van The Chord Company, Oehlbach en van der Hul, plus een ruime collectie luidsprekers waaronder Opera, WLM, Elipson, Adam Audio, Spendor, Elac, Wharfedale en Tannoy. Ongetwijfeld zie ik hierbij nog de nodige merken over het hoofd. En dat alles op een toch wel beperkte vloeroppervlakte. “We kiezen echt voor de producten die ons iets doen. We zijn bijzonder blij met de Callas van Opera Audio, een monitor met maar liefst vijf tweeters. We zijn ook de enige in de Benelux die deze luidsprekers ter demo hebben staan. In de juiste opstelling en goed gematched brengen ze een sprookje tot leven. Ze zijn daarom een echte favoriet van me,” vertelt Mark enthousiast. “Maar ook de Tannoy Definition lijn behoort tot onze topluidsprekers.


Bijna alles wat bij ons in de winkel staat is door ons thuis beluisterd,” zegt Mark. “We vinden het belangrijk hoe iets in de winkel klinkt, maar het beoordelen van apparatuur en luidsprekers in een huiskamersituatie verbreedt onze kennis om zo een nog beter advies te kunnen geven.

Blader ook eens door het fotoalbum aan de linkerzijde van dit artikel, voor de serie foto's die RMR Soundsystems ons stuurde


EDITORS' CHOICE