(Gesponsord artikel)



HI-VISITMajstro Audio

Streaming en streaming

“Ik ben voornamelijk gericht op de doelgroep die op streaming over wil gaan en die zelf nog een hele verzameling aan CD’s heeft en daar wel wat hulp bij kan gebruiken. Met ons andere bedrijf, CD Ripservice, wat hier ook in het pand zit, kunnen we die verzameling overzetten, voorzien van alle metadata en geschikt voor een streaming set-up. In het begin kwam men voornamelijk met een krat CD’s en een harddisk waarop wij het moesten overzetten. Maar al gauw kwam men ook met luxe streamers. Het maakt voor ons niet uit of we alles op een harddisk of de interne disk van een streamer moeten overzetten, maar al snel bleek dat we ook support gingen leveren op deze producten. We moesten de mensen uitleggen hoe hun eigen streamer werkte, terwijl deze ergens anders was gekocht. Dat was het punt om te kijken naar een mogelijkheid om zelf streamers te gaan aanbieden.”

Klik op deze afbeelding voor een panorama view

Testcase
“Ik zeg heel vaak ‘breng je vrouw mee’. Als zij namelijk met de streamer kan omgaan, weet je ook zeker dat-ie gebruikt gaat worden. Als het namelijk te moeilijk is, of het werkt gewoon niet goed, dan wordt de streamer uiteindelijk nooit gebruikt. Dus ik zet ze hier samen op de bank, leg het één keer uit, en daarna gerust nog een keer, en dan komen ze er meestal wel uit.”

Eigen merk
Er zijn niet veel hifizaken die kunnen zeggen dat ze een eigen streamer hebben, toch klinkt het logisch dat juist Streaming4home er zelf eentje heeft ontworpen. “Veel streamers zijn gesloten. Je plaatst er je muziek op, maar kunt er nooit meer vanaf een ander apparaat bij. Anderen hebben geen eigen opslag en moeten weer via een NAS-server muziek weergeven. Onze eigen server heeft een harddisk van 2 TB voor interne opslag van al je audiobestanden, maar is ook vanaf bijvoorbeeld een Sonossysteem via het netwerk te benaderen. Ingebouwd is ook een CD-drive met rippersoftware, dus je computer hoeft er niet eens bij van pas te komen. Middels een SSD-schijf kan de Sonata-software die draait onder Windows 7, vliegensvlug opstarten. Teven is de musicserver een UPnP server waar alle UPnP gecertificeerde apparaten makkelijk mee om kunnen gaan. En dat allemaal vanaf je tablet te bedienen. Met €1799 (zonder ingebouwde DAC) of € 1999 (met ingebouwde DAC) hebben we een heel concurrerend product weten neer te zetten.”

Nog meer streamers
Naast het eigen systeem, valt er voor elk budget wel een streamer te vinden bij Streaming4home. Beginnend bij de SONOS-systemen, ARCAM, een stapje hoger met Simple Audio of Wadia en eindigend bij de hogere prijsklasse van Olive en Cyrus. Topmodel is de Aurender S10.


EDITORS' CHOICE