(Gesponsord artikel)HI-VISITMajstro Audio

Streaming4Home

Midden in Nederland, in Kamerik om precies te zijn, is sinds een paar maanden een mooie nieuwe, maar vooral unieke hifizaak te vinden. In deze hifizaak is streaming niet een bijzaak, maar kun je in elke prijscategorie de meest uiteenlopende audio- en videostreamers aanvullen met DA-converters, versterkers en luidsprekers. Serious streaming dus!

Kamerik is een rustig dorpje en op Hallehuis 1, in het centrum van dat dorpje, is de winkel goed bereikbaar, makkelijk te vinden en er is genoeg parkeerruimte. Bezoek van de winkel is alleen op afspraak en aangezien ik deze voor op een vrijdagmiddag had gemaakt, had eigenaar Kees Romijn genoeg tijd om me rond te leiden en de insteek van zijn winkel uit te leggen. “Ik had hier eerst een huishoudspeciaalzaak”, vertelt Kees, “maar dat leverde gewoon niet genoeg meer op. Ik wilde wat anders en dat was hét moment om een uitgelopen hobby te verplaatsen naar een plek waar ik mijn passie met andere mensen kan delen. Doordat ik op afspraak werk, kan ik ook echt voor iedereen de tijd nemen.”

“De telefoon gaat dan ook uit, de deur gaat op slot en ik kan laten zien en horen hoe streaming nu echt werkt,” vervolgt Kees. “Dat doe ik van maandag tot en met vrijdag, en dat kan ook ‘s avonds. Zaterdag ben ik open van 10.00 tot 15.00 zonder afspraak, dan is de drempel lager en meestal maken mensen na een eerste kennismaking dan toch nog een afspraak om nog eens uitgebreid te komen luisteren.”

Bij binnenkomst is Andrea Bocelli te horen via een set Tannoy Prestige luidsprekers terwijl foto’s van meneer Bocelli via een beeldscherm als diashow zijn te zien. Waar de muziek vanaf wordt gespeeld, is me dan nog een raadsel. Wat wel opvalt is dat de winkel erg open en overzichtelijk is opgesteld. “Ik wil geen honderdduizend merken neerzetten, dat heeft geen nut, dan weet je ook niet meer waar je achter moet staan. Je vindt hier dan ook geen twintig luidsprekers op een rijtje.”

Klik op deze afbeelding voor een panorama view

Set van de maand
“Om die reden zijn we begonnen met de set van de maand. Eén totaalset, waarbij alle onderdelen op elkaar afgestemd zijn, staat in zijn volledigheid op de beste plek in ons pand opgesteld. Hier kan men rustig gaan zitten en genieten. De basis is altijd een streamingset. Deze maand is dat onze eigen Musicserver, samen met het Widealab Aurender S10 Music Storage en playbacksysteem. Voor de DA-conversie heb ik gekozen voor de Antelope Zodiac Gold met Voltikus voeding. De versterking komt van Modwright: de LS100 voorversterker en de KW 100SE eindversterker. Zij passen perfect bij de Robson Acoustics Burlington luidsprekers, hoewel ze vorige maand ook heel goed samengingen met de Prestige van Tannoy. De Modwrightset is echt heel universeel toepasbaar. De bekabeling tot slot is van DH Labs.”

EDITORS' CHOICE