REVIEWJBL

Nina

Redactie Hifi.nl | 06 september 2021 | JBL

Mijn eerste review, spannend! Ik was uitgekozen om de Live Pro+ TWS in-ear oordopjes van JBL te testen, super leuk! Ik kreeg de oordopjes opgestuurd en had gekozen voor de roze versie. 

Tekst: Nina Koole

Uitpakken

De oortjes zaten netjes verpakt in een originele JBL case. Vooral voor iemand die weinig zin heeft om een lange gebruiksaanwijzing door te lezen, zijn deze heel handig. Bij het openen van de verpakking zie je direct (met behulp van plaatjes, hoe ideaal wil je het hebben?) hoe je de in-ears kan gebruiken. Heel eenvoudig, zonder al te veel gedoe. Bluetooth aan van je telefoon en ze werden direct gevonden. Ik heb thuis de JBL box, waarvan ik al fan ben van het geluid, dus was heel benieuwd wat ik van de oordopjes zou vinden.

Oké, verder over de case. Klein formaat, dit doosje stop ik gemakkelijk in mijn broekzak, zakje van mijn spijkerjasje, de kleinste tasjes, het is ideaal! Speciaal voor HIFI.NL heb ik ook nog per ongeluk getest of het doosje een beetje goed van kwaliteit is. Ik had mijn oordopjes in, wilde het doosje terug stoppen in mijn zak maar liet het open op de grond vallen en stapte er vervolgens uit één of andere rare reflex op... Ik had verwacht dat op zijn minst het dekseltje af zou breken, echter bleek die compleet Nina-proof te zijn. Er was niks met het doosje aan de hand! Ik heb direct geprobeerd of het mijn in-ears nog zou opladen wanneer ik ze erin zou stoppen en ook dat bleek nog perfect te werken.

Nogmaals Nina-proof

Van de gekozen kleur ondervond ik overigens een "nadeel", komt ie: Ik zat op mijn fiets met de oordopjes in en was totaal vergeten dat ik ze in had. Waar je bij sommige andere producten voelt dat je "een vreemd object" in je oor hebt, voel je er bij de JBL in-ears vrijwel niks van. Ik zwaaide mijn tas over mijn hoofd, waardoor ik één van de oortjes uit mijn oor zwiepte. Aangezien ik voor de roze variant gekozen heb duurde het even voor ik het oordopje op het roze fietspad gevonden had! Bij het vinden heb ik meteen gekeken of ik het beschadigd was, wat gelukkig niet zo was, dus wederom een Nina gebruikerstest doorstaan. Later ontdekte ik overigens de "Vind mijn oordopjesondersteuning", een handig snufje wat heel goed van pas kan komen!

De in-ears zijn ook ideaal om mee te bellen, zeker als je, zoals ik, vaak rondloopt en andere dingen tegelijkertijd wilt doen. De mensen waarmee ik gebeld heb gaven aan mij goed te verstaan.

Muziek!

Ik heb een brede muzieksmaak, wat bij het testen goed van pas kwam.

Mijn meest geluisterde muziek met de JBL in-ears:

  • 80's - super geluid, oortjes kunnen op hun hardst, maar eigenlijk niet nodig - meest geluisterd: Queen - I want to break free;
  • Nederlandstalig - oortjes op hun hardst, mijn stemgeluid op zijn hardst, echter geen last van mezelf dankzij de active noise-cancelling - meest geluisterd: Andre Hazes - Kleine Jongen;
  • Hardstyle - omgeving valt totaal weg, ik had het geluid op ongeveer 75%, wat echt hard genoeg was. Geen gekraak door de hoogte van het volume, ondanks de muzieksoort - meest geluisterd: Ran-D - Zombie;
  • Rap: 2Pac - All eyez on me;
  • 90's: Mike & The Mechanics - Over my shoulder.

Ik ben gewoon fan! Het is zo makkelijk om ze te gebruiken en er komt heerlijk geluid uit!

Lievelings eigenschappen


  • Wanneer je ze uit het doosje haalt, gaan ze meteen aan. Je hoeft geen extra handelingen te doen.
  • Gaan bij normaal gebruik (tijdens sporten, bellen tijdens autorijden, seriekijken) zeker twee weken mee zonder opladen.
  • Lijkt onverwoestbaar dus handig voor mensen die nogal eens onbedoeld wat slopen.
  • Active Noise-Cancelling: oordopjes in en je hoort geen collega's meer!

 

Raad ik deze JBL's aan?

JA!! Ik heb tevens de JBL koptelefoon, maar greep toch veel vaker naar mijn in-ears. Ze zijn zo compact om "even snel" mee te nemen, je kan ze overal kwijt. Het geluid wat eruit komt vind ik zeer goed, wat je er ook van plan bent mee te doen. Voor bellen, podcasts luisteren, series kijken, muziek luisteren. Ik heb ze al aan mijn familie aangeraden. Tot slot vind ik ze goed geprijsd, zeker wanneer je kijkt naar de concurrentie.


EDITORS' CHOICE