Kemp Elektroniks, in zes stappen rust.

René van Es | 29 december 2001 | Kemp Elektroniks

De produkten zelf

Het ontwikkelen van de KE-Power Source heeft ongeveer vier jaar geduurd. Ron werd gedreven door zijn eigen behoefte aan schone stroom in zijn Amsterdamse woning. Hij is aan het experimenteren en vooral aan het luisteren geslagen en heeft zo het blok ontwikkeld. De niet geringe kast van 13 kilo bevat een aantal spoelen, speciale condensatoren en een handvol weerstanden. De spoelen waar de eindversterker over worden gevoed hebben een draaddoorsnede van 4,2 mm2 en zijn dus zwaar genoeg uitgevoerd om geen beperking te geven in dynamiek. Elk apparaat heeft zijn eigen voeding, waarbij rekening is gehouden met stroomafname en vervuilende eigenschappen van zowel het lichtnet als het apparaat zelf. Aan te sluiten zijn:

2 eindversterkers
1 voorversterker
2 digitale signaalbronnen
3 overige apparaten als tuner, video en tv

De KE-Power Source bevat zelf geen zekeringen, maar beschermt wel tegen piek- en inductieoverspanning. De maximale belastbaarheid is 3800 Watt, hetgeen net iets meer is dan de standaard 16 ampère veiligheid die u thuis in de meterkast zult aantreffen. De afmeting van de Power Source is 250 x 250 x 100 mm. Excl. alle stekers want die maken het u knap lastig om het blok onzichtbaar weg te werken. De prijs van de KE-Power Source is 1200,- euro. Voor vermogensfanaten met erg zware versterkers heeft KE tegen dezelfde prijs nog 2 speciale filters in het programma; de AMP POWER SOURCE en voor nog zwaardere versterkers de HI CURRENT POWER SOURCE. Welk filter voor de lezers het meest geschikt is, kan het beste door vergelijking in de eigen set worden vastgesteld.

De KE-HI Power Cords bestaan uit vijf aders van elk 1,5 mm2 en een stalen omvlechting als afscherming (Voor iets minder geld haalt u ook een 3 x 0,75 mm2 kabel bij Kemp). De Cords zijn leverbaar in elke gewenste lengte en hebben standaard aan een zijde een Euro apparaat steker. Op verzoek zijn andere stekers leverbaar (b.v. voor Krell een IEC 320/C20). De rubber steker die aan de bron zijde wordt toegepast is gemerkt om de fase makkelijk te kunnen herkennen. Volgens de CE-norm in elkaar gezet. Wijkt de fase van uw apparaat af, dan is met een eenvoudige handeling de markering om te zetten naar de andere pool. In het verleden waren nog speciale KE-LO Power Cords met ferrietafscherming leverbaar voor "kleinverbruikers" als voorversterker en cd speler. Doch toen de leverancier van de kabel ontdekte dat het gebruikt werd in high end audio installaties, verhoogde hij de prijs tot een onrealistische hoogte en haakte Ron, nuchter als hij is, gewoon af. Dan maar een zwaar snoer aan een lichte verbruiker. De KE-Power Cords zijn er vanaf 59,- euro, voorzien van stekers, met een lengte van 1 meter. Per meter extra betaald u 36,- euro. Prijzen die bewust laag zijn gehouden en meer dan acceptabel zijn voor de geboden kwaliteit.

Tenslotte bestaat er nog een KE-SNS plug (Shunt Noise Suppressor) die werkt als een parallelle storingsonderdrukker indien hij bij een vervuilend apparaat wordt aangesloten. Met de KE-MND spoor je die apparaten in huis makkelijk op. De plug die 90,- euro kost is niet in de test meegenomen. Al met al een zeer complete serie producten waarmee u de netvervuiling effectief te lijf kunt gaan. Bij uw dealer, of bij distributeur Analogue Audio Products en op internet is een compleet zes stappenplan te verkrijgen over hoe u uw stroomvoorziening thuis optimaliseert.


EDITORS' CHOICE