REVIEWAVM

Functionaliteit

Aan de achterzijde vinden we een enorm arsenaal aan in- en uitgangen. Zowel analoog als digitaal. Maar liefst zes single-ended ingangen voor analoge geluidsbronnen. Een enkele XLR-ingang voor een gebalanceerd uitgevoerde analoge bron. Deze is niet uitgevoerd met dure ingangstransformatoren, maar met een doeltreffende differentiële opamp. In dit prijssegment een hele dikke plus. Beide ingangen hebben en nette signaal-ruisafstand van 102 dB(A). Hiernaast heeft de A30 een twee digitale ingangen, waarvan een optisch (Toslink), coaxiaal, via USB en bluetooth (4.0).

AVM A30: voldoende uitgangen

Ook zijn er voldoende uitgangen voorhanden. Naast de speakerterminals heeft de A30 een analoge stereo lijnuitgang, een pre-out waarmee de A30 tevens als voorversterker kan worden gebruikt en een stereo subwoofer uitgang. De scheidingsfrequentie voor de sub ligt op 130 Hz (-3 dB). De A30 heeft tot slot twee digitale uitgangen, waarvan een optisch en een coaxiaal.

Uiteraard is de A30 voorzien van trigger uitgangen om overige componenten (zoals eindversterkers) automatisch mee in of uit te schakelen.

Evenals de duurdere AVM-lijnen wordt de A30 af fabriek uitgeleverd met een prachtige en slank vormgegeven remote. De uit een stuk aluminium gefreesde remote heeft genoeg aan een paar knoppen om de gehele unit op afstand te kunnen bedienen. Wanneer u de set uit zou breiden met aanvullende AVM componenten dan zijn deze eveneens met deze RC3 remote te bedienen.

AVM A30: intern

Intern maakt de AVM een gevulde en overzichtelijke indruk. Direct vallen links en rechts twee loeders van ringkernen op. Deze zijn voor het overgrote deel verantwoordelijk voor het gewicht van maar liefst 12,5 kilogram. De voeding wordt afgevlakt door een viertal audiofiele ELNA-condensatoren van elk 10.000 micro-farad.

De lay-out is mooi symmetrisch ontworpen. Op de bekabeling van de ringkernen en speakerterminals na, valt de point-to-point bekabeling mee. De A30 deelt haar diverse boards met haar seriegenoten. De DAC en inputstage vinden we ook in de V30-voorversterker, al is deze laatste tevens met een XLR uitgang en MM/MC phonostage uitgerust. De eindversterking vinden we ook weer terug in de twee krachtige monoblokjes uit de 30-serie. Op deze manier heeft AVM door schaalgrootte van de diverse interne componenten de prijzen van haar eindproducten relatief laag weten te houden. Slim.

MERK

EDITORS' CHOICE