Veldtest

Op de redactie hebben we inmiddels ruim de tijd gehad met de C5 kennis te maken. Een zeer verfijnde weergave, met een muzikale klasse waar je met recht het stempel `Concert for One` op mag drukken. Niet in de minste plaats omdat je je uitstekend af kunt zonderen, bijvoorbeeld in de trein of op een vol station, zonder dat je het volume daarvoor aan hoeft te spreken. Afzonderen met een artiest naar keuze, that is.

Maar een uitgebreide test is voor een andere keer, we leggen het ditmaal graag een keer aan voorbijgangers voor. Want hoe zijn de reacties op straat? We vroegen het een aantal passanten op het centraal station van Tilburg. Welke muziek werd er afgespeeld, en hoe verhouden de C5`s zich tot de eigen hoofdtelefoon of oordopjes..? 

"Ze zien er erg mooi uit," is de eerste reactie, van Nouredinne. "En ze zitten stevig in je oor." Om daar vervolgens lachend aan toe te voegen nog `nooit zoveel geld in mijn oren gehad te hebben`, na te vernemen dat een setje 179 euro kost. Luisterend naar de Red Hot Chili Peppers: "Ik zou ze zelf zeker willen hebben!"  

Statistisch gezien een klein wonder, maar het is pas de tweede proefpersoon die zelf de witte Apple dopjes draagt; de eerste voorbijganger die we aanspraken had een hoofdtelefoon van Samsung. "Deze hebben een erg goed geluid," zegt Dirk over de C5, "maar het is wel even wennen om ze in te doen." Geen vreemde toevoeging, bij ons op de redactie was er tenminste één iemand die toekende even goed te moeten puzzelen. 

Joanne geeft de voorkeur aan de eigen Grundig waar het draagcomfort betreft, maar is daarnaast erg te spreken over de weergave. Ook onze conclusie is dat het indoen van de C5 even omschakelen is; het muzikale kunnen went echter meteen. 

Er werd geluisterd naar Never Say Never van Armin van Buuren, een prima test voor de subtiele bas van de C5. In tegenstelling tot veel oordopjes waarbij de bas duidelijk aanwezig is, is het geen monotone bons. 

Edo denkt daar toch anders over. De C5 valt op door een fijn geluid, maar de bas wordt iets minder bevonden. Paradise van Coldplay op de eigen Sennheisers krijgt de voorkeur. 

Irene is over de gehele linie zeer te spreken over de ervaring met de oordopjes van Bowers & Wilkins. En dat is opvallend; "ik draag normaal gesproken bijna nooit hoofdtelefoons, omdat ze zelden comfortabel zijn". Uiteraard is ook de weergavekwaliteit een sterk punt, dat lijkt de gemene deler te zijn. "Bijzonder geluid, erg prettig."

Nina luistert naar Paramore van Fences, en wisselt de Apple dopjes graag in voor de C5. "Grappig, het geeft ander geluid, veel helderder en een fijne bas." 

Ook Peter, de laatste proefpersoon in ons onderzoekje, draagt de iDopjes. "De C5 heeft veel meer hoge tonen, worden mooi weergegeven. De bas hoor ik iets minder, maar dat kan ik regelen met de equalizers op m`n iPhone." Luisterend naar El Kamino van The Black Keys wordt daar nog aan toegevoegd dat die hoge tonen echt heel goed zijn, "puntig en scherp". Misschien moeten we op korte termijn ook maar eens wat experts aan de tand voelen over de bas in de C5, want over de muzikale weergave in algemene zin lijkt iedereen het wel eens te zijn. 

MERK

EDITORS' CHOICE