NIEUWS

Smart Building Amsterdam


Menno Bonnema | 10 december 2014

Voorafgaande aan de presentatie van Lars Thomsen is de conferentie met Smart Building Amsterdam, een joint-venture van ISE mede-eigenaren Infocomm en CEDIA. Deze bijeenkomst wordt al weer voor de derde keer gehouden in de RAI, na eerdere SBC events in Londen en Berlijn.

Voorgezeten door hoofdredacteur en uitgever van Channel Media Europe Bob Snyder, zal deze conferentie doorgaan met zowel smart building technologie voor de woning- als voor de commerciële markt. Bezoekers kunnen hier de nieuwste ontwikkelingen ervaren op het gebied van Smart Building ontwerpen, energiebesparende ontwikkelingen en Home Automation systemen.

The Capitol Summit
Een primeur op de beurs van 2015 zal het Capitol Summit event zijn. Deze nieuwkomer zal gehouden worden op 10 februari in de middag. De bedoeling van The Capitol Summit zal zijn om ondernemers uit de AV en IT industrie samen te brengen met financiële professionals uit de investeerders- en acquisitiewereld.

Het event zal begeleid worden door MediaBridge Capitol en Stiernberg Consulting en is bedoeld om potentieel geïnteresseerde investeerders uit de financiële wereld kennis te laten maken met experts en hun ideeën uit de AV en IT branche.

Andere hoogtepunten
Naast eerder genoemde events zal er nog veel meer te beleven zijn in de volledig bezette RAI hallen. Te noemen zijn nog het Audio Forum@ISE, een eendaags pro-audio educatief forum, in samenwerking met Connessioni. Dan is er nog de Sport Facility Integration Summit conferentie, georganiseerd door SVG Europe en de InAVation Awards, gehouden door IML in de Westergasfabriek De Gashouder.

Tenslotte zullen de populaire ISE Theatres terugkeren op de beursvloer met de toevoeging van het ISE Unified Communications Theatre. Deze theatershows zullen aanvullend zijn op het brede aanbod van case-studie presentaties van fabrikanten, producenten, distributeurs en consumenten. De Residential Solutions Theatre (gesponsord door Vutec) en de Commercial Solutions Theatre (gesponsord door nieuwkomer Microsoft) zullen weer terugkeren in respectievelijk hal 7 en hal 8.

Nieuwkomers
Naast genoemde Microsoft zijn er nog andere nieuwkomers op de beurs. Meest opvallende daarbij zijn Sonos, Origin Acoustics, Intel , Dolby Atmos , Ricoh , Outline , AEQ , Oblong Industries Siedle, Outline, Ledcom en Fibar Group.

ISE 2016
Aan het eind van de persbijeenkomst gaf Mike Blackman een toelichting op de plannen voor de beurs in 2016. Om een verdere groei mogelijk te maken zal de ISE beurs in dat jaar verlengd worden naar vier dagen. Die groei zit niet alleen in aantallen, maar ook in de beleving van de beurs, zo liet Blackman weten.

Exploitanten willen meer de tijd krijgen om contact met bezoekers te leggen. Andersom moet het voor de bezoekers comfortabel genoeg zijn om al het aanbod op de beurs ook daadwerkelijk te kunnen bezoeken. Met verlenging van de beurs met één dag, worden beide partijen op hun wenken bediend, aldus Blackman.

Klik hier voor meer informatie over ISE.

EDITORS' CHOICE