NIEUWS

ISE 2015: groter dan ooit


Menno Bonnema | 10 december 2014

Tijdens een voor de Europese vakpers georganiseerde persconferentie in de RAI, maakte de organisatie van de ISE bekend dat de 2015 editie van Integrated Systems Europe de grootste tot nu toe zal zijn.

Managing Director Mike Blackman van de ISE vertelde tijdens deze bijeenkomst dat dit het logische gevolg was van de groei en het toenemende belang van deze beurs.

Meer dan 1000 standhouders zullen volgend jaar alle aanwezige hallen van de RAI in Amsterdam vullen. Ook wordt er een recordaantal bezoekers van meer dan 50.000 bezoekers verwacht. De organisatie maakte verdere groeiplannen voor 2016 bekend: dan zal het event een vierdaagse beurs worden.

Het moet nog maar eens gezegd worden: de beurs voor Integrated Systems Europa is geen beurs voor consumentenelektronica op het gebied van beeld en geluid alleen. Het is veel meer. Naast de tak voor zeg maar huis-, tuin en keukenelektronica is er de tak voor professioneel gebruik.

Deze tweede tak omvat het meest uitgebreide deel van de beurs en behelst een bijna onmetelijk scala aan producenten en leveranciers van elektronisch geïntegreerde systemen. Dat loopt uiteen van producenten van videowals voor concerten tot leveranciers van geluidsinstallaties voor Formule-1-circuits, om maar aan te geven hoe breed de beurs is ingericht op bovengenoemd gebied.

En hoewel dus het grootste gedeelte van de beurs zich richt op ‘Professional Electronics’, is er voor de ‘consumer audio and video’ gebruiker nog voldoende interessants over om ook volop van de ze beurs te kunnen genieten.

Op 1 december gaf de organisatie van ISE een persconferentie om de plannen voor 2015 toe te lichten voor de daar verzamelde vakpers. Daarnaast werd alvast een tipje van de sluier opgelicht met betrekking tot de plannen voor 2016.

Een breed scala aan events, presentaties en training sessies zullen plaatsvinden tijdens de ISE 2015. Door het aantal inschrijvingen kan nu al gezegd worden dat daar mee de volgende editie de grootste en volgens de organisatie de meest fascinerendste editie tot nu toe in het inmiddels 11-jarige bestaan.

Kijk in de toekomst
Op 9 februari, aan de vooravond van de elfde editie zal Lars Thomsen aftrappen met een zogenaamde Keynote Adress. Thomsen is een bekend en gerespecteerde en invloedrijke futurist die op een aansprekend manier over toekomstige ontwikkelingen weet te praten.

Met zijn bedrijf Future Matters heeft hij menig beursgenoteerd bedrijf geadviseerd op het gebied van strategische planning. Thompsen heeft zich gespecialiseerd in het identificeren van zogenaamde ontregelende kansen (‘disruptive opportinies’) of kantelmomenten (‘Tipping Points’), die het verschil kunnen maken in bijvoorbeeld economische ontwikkelingen.

Voor de ISE 2015 zal Thompson een presentatie met de titel ‘520 Weaks into the Future: Trends and Tipping Points into the Electronic Systems Industry until 2025 ‘. Aan bod komen zaken als artificiële intelligentie en robotisering 2.0, naast veranderingen in media en consumentenverwachtingen.

EDITORS' CHOICE