NIEUWS

Video Copilot

Ulco Schuurmans | 29 oktober 2014

Een kijkje in de cockpit bij Video Copilot levert een interessante collectie effecten, stijlenpresets en lensreflecties op. De plug-in Twitch brengt volgens Video Copilot orde in de chaos van effectstijlen voor video. Het gaat hierbij om instelbare operatoren voor kleur, licht, de mate van lensblur/bewegingsonscherpte, scaling (= vergroten/verkleinen vanuit een ankerpunt), beweging, slide en RGB-splitsing. Elke operator heeft apart in te stellen parameters voor de snelheid, hoeveelheid en de mate van het toeval. Timing en richting via keyframes (sleutelbeelden die het te volgen pad aangeven). N.B.: een zogenaamde Twitch is een at random (toevals-) waarde voor een wat random punt in de ruimte. Heel aardig zijn het splitsen van bijvoorbeeld een object of titel in de achtereenvolgende kleuren rood, groen en blauw. Idem het creëren van een bepaalde sfeer en fraaie overgangen tussen opeenvolgende scènes. Allemaal een kwestie van het Twitch-effect over de videoclip leggen en de instellingen aanpassen naar de eigen maat en smaak. Twitch is compatibel met Premiere Pro en After effects onder zowel Windows als Mac OS. Prijs Twitch: € 40,84.


Film Magic Pro biedt 50 unieke cinematografische stijleffecten en acht overgangen voor After Effects. Het gaat hierbij met name om stemming/sfeerzetten kleurtinten. Deze plug-in is vooral geschikt voor commercials, videoclips en het benadrukken van sfeer in filmische scènes.
Prijs Film Magic Pro: € 45,39.


Optical Flares genereert attractieve en spannende lensreflecties in bestaand videomateriaal op de tijdlijn. Dit als aanvulling op de effecten in muziekvideo’s, 3D animaties en andere speciale video-effecten. U kunt de voorgeprogrammeerde effecten gemakkelijk aanbrengen en wijzigen. Het ziet er allemaal heel fraai en indrukwekkend uit.
Prijs Optical Flares: € 113,39.

Element 3D is een driedimensionale deeltjesgenerator. Dit type plug-ins zet u in voor het bouwen van geanimeerde realistische 3D modellen en objecten. In samenwerking met After Effects ontstaan er verrassende bewegingen in het 3D vlak, veranderen de lichtval en het bedekkende weefsel of vermenigvuldigen objecten zich in de ruimte. Regelbaar zijn de verschillende camera(zicht)hoeken, het aantal lampen met bijbehorende lichtval, de dieptescherpte en de hoeveelheid 3D-objecten. Een ideale plug-in voor het vervaardigen van indrukmakende films, demonstraties en videoclips. Video Copilot voorziet in aanvullende collecties met 3D-objecten.
Prijs Element 3D: € 136.


ImageFlow FX en ToonIt
CoreMelt heeft met ImageFlow FX een pakkende plug-in voor het omzetten van afbeeldingen en videoclips in werkelijk schitterende animaties. Er zijn zo’n 30 animaties met allerlei typen overgangseffecten aan boord. Kies een map met foto’s, illustraties of andere afbeeldingen. Breng daarop een van de presets aan. En de rest gaat vanzelf. Heel geschikt voor het tot leven brengen van fotocollecties, bruiloftsreportages en geanimeerde achtergronden voor dvd en Blu-ray.
Prijs ImageFlow FX: € 71,69.

ToonIt 2.1 van Red Giant maakt van bestaand videomateriaal een imposante tekenfilm (cartoon). Het principe is simpel een videoclip selecteren en een van de meer dan 40 voorgeprogrammeerde tekenfilmstijlen er over heen leggen. Heel geschikt voor creatieve videofilmers, muziekclips en commercials. Prijs ToonIt: € 180,59.

Heroglyph
Het Duitse proDAD is een bekende leverancier van plug-ins voor Adobe Premiere, Sony Vegas, Avid,  Magix, Grass Valley Edius en Pinnacle Video Studio. De plug-in Heroglyph voor Windows houdt zich bezig met geanimeerde titels, trailers, reisverslagen met routes, videoachtergronden, zelf geanimeerde handschriften en diashows.

Wizards helpen om eenvoudig en snel tot imponerende resultaten te komen. Het aanbod aan voorontwerpen (templates), fonts en objecten is relatief groot. Een prima collectie om uw videofilm meer cachet te geven. Tevens heel geschikt om de vakantiefilm eens lekker te pimpen. Prijs Heroglyph: € 349,99.


Adorage
Een van de grootste effectbibliotheken zijn de plug-ins Adorage van proDAD. Bij elkaar gaat het om meer dan 17.000 effect-, achtergrond-, en grafische objectmogelijkheden. De plug-ins zijn als losse albums of grotere collecties te koop. Als plug-in compatibel met Adobe Premiere, Pinnacle Studio, Magix Video en Avid.
De effecten zien er verrassend goed uit en vergen doorgaans weinig rendertijd. Wie niet alles (tegelijk) nodig heeft kan de effectbibliotheken per thema aanschaffen.
Prijs Adorage: € 99,- per album.


Ruime keuze
Plug-ins vormen een welkome en vaak een pakkende uitbreiding op de gebruikte software voor montage en speciale effecten. Er is een ruime keuze uit de genres correctie, retouche, filmische stijlen, speciale effecten, animaties en 3D. Uw videoproducties krijgen ineens een geheel andere creatief en sfeervol karakter en storende foutjes verdwijnen als sneeuw voor de zon.

CD&E, www.cd-e.nl


EDITORS' CHOICE