Design

Jamie Biesemans | 04 juli 2014 | Monitor Audio

De eerste verrassing krijg je bij het uitpakken van de A100. Niet alleen omdat het redelijk compact is, wel omdat het design zo onconventioneel is. Monitor Audio koos voor een gekromde behuizing met afgeronde hoeken. Verwijzen naar een banaan zou overdreven zijn, maar de vorm gaat alleszins die richting uit. Kijk maar naar de afbeeldingen bij deze recensie.

Dankzij deze designkeuze krijg je een strak ogend apparaat dat probleemloos een plekje kan krijgen in wat meer moderne interieur. Ben je wat meer voor rustieke meubelen, dan valt de combinatie wellicht iets minder goed. Interessant is dat het ontwerp van de A100 toelaat dat je de versterker liggend of rechtop kan plaatsen.

Je moet niet bezorgd zijn dat de Airstream in staande positie gemakkelijk kan omvallen, dankzij de meegeleverde stand. Naar ons gevoel staat hij stabiel genoeg, al vraagt deze oriëntatie misschien wel wat aandacht bij het leggen van de kabels. Even terzijde, als Monitor Audio een vervolg op de A100 overweegt, dan zou het wellicht interessant zijn als het design iets rond kabelmanagement zou voorzien.

Het design is helemaal vlak, met enkel de nodige aansluitingen achteraan en enkele verlichte knoppen verwerkt in een aluminium strook die de voorkant siert. Naast volume en aan/uit, heb je hier toetsen om te wisselen tussen de twee ingangen én een verborgen USB-poort. Hiermee kan je een mobiel apparaat aansluiten en opladen.

Achteraan zijn we blij om kwalitatieve luidsprekerterminals te vinden. Geen gedoe met dopjes losschroeven en er een kabel tussen wringen. Je kan banaanstekkers aansluiten of de terminal indrukken zodat een naakte luidsprekerkabel er gewoon ingeprikt kan worden. Dit is uiteraard een detail, maar wel een belangrijke dat aangeeft dat er over deze versterker is nagedacht. Ook voorzien is een analoge cinch-ingang en een ingang voor een optische kabel, naast een analoge uitgang om naar een andere versterker of actieve speakers te gaan. Kan handig zijn als je bijvoorbeeld een tweede ruimte van muziek wil voorzien. De output kan je ook gebruiken om een actieve subwoofer aan te drijven.


EDITORS' CHOICE