REVIEWDenon

The winner is…

And the winner is…Tim  Jans uit Delft
Bij Tim Jans uit Delft gingen op bezoek om bij hem thuis te bekijken en te bespreken hoe de Thuis-test in het algemeen en de Denon soundbar in het bijzonder, bevallen was. Na een lange rit van de redactie, waarbij regen en dikke mist onderweg passeren, blijkt in Delft dan toch een vriendelijk zonnetje door te breken. Bij aankomst in de Delftse buitenwijk Tanthof worden we hartelijk ontvangen door Tim en zijn vrouw Amanda. Na koffie en gebak, er moet tenslotte met de komst van de Denon soundbar in huize Jans wat gevierd worden, steekt Tim van wal met zijn bevindingen.

 “Toen ik hoorde van deze soundbar thuistest, was mijn interesse wel gewekt ja. Het geluid van onze Sony lcd televisie van 40 inch is vrij matig, zeg maar gerust slecht. Ik luister daarom via mijn audioinstallatie, een Lyngdorf versterker met roomcorrectie. Een dijk van een versterker, daar ben ik best trots op. Daaraan gekoppeld zitten twee B&W 805 luidsprekers. Op zich staat er hier in huis tussen een prima installatie. Maar ja, voor sommige mensen hier in huis is dat toch niet handig: versterker aanzetten, met aparte afstandsbedieningen de juiste ingang kiezen, het geluid van de tv uitzetten en het volume van de Lyngdorf juist weer opschroeven. Enfin, ik geloof een bekend fenomeen in menig gezin. Maar ja, aan de andere kant dacht ik: een soundbar bij mijn goede audio installatie? Dat zou wel makkelijk zijn, maar het zal wel niet klinken. Ik heb me toch maar aangemeld en zie daar: nu zit ik bij het Test-‘t-Thuis panel.

Na ontvangst van een groot pakket, heb ik snel de soundbar geïnstalleerd. Dat zag er gelijk goed uit. Een smalle soundbar met voetjes in twee hoogte maten, keurig met een rubberen onderkant, zodat je niet je mooie kast beschadigd. Je kunt de soundbar overigens ook ophangen aan de muur. Er zit een papieren mal bij, warmee je precies de gaten op de juiste plaats kunt boren in de muur. Om maar aan te geven dat ze bij Denon goed meedenken. Dat kan ik wel waarderen. Of we dat hier gaan doen, dat weet ik nog niet. Voorlopig staat hij onder de televisie op een houten kast. Ik heb de soundbar iets verhoogd, dan vond ik ‘m toch beter klinken. Het mooiste vinden we dat alle kabels uit het zicht zijn, zo hebben we dat ook bij de televisie gedaan. Gaten in de wand geboord, kabels erin weggewerkt en de wand opnieuw laten stuken. Maar omdat nou weer te doen? Mwah, gaan we nog even over nadenken.

Een ander punt van meedenken met de eindgebruiker is de meegeleverde IR extender. Voor als je de soundbar precies voor de tv plaatst en die ook precies voor het IR oog van je tv komt te staan, is dat niet overbodig. De extender geeft dan het signaal door naar de achterkant, waardoor je de tv toch kunt blijven bedienen met je afstandsbediening. Maar ja, aan de andere kant dacht ik: een soundbar bij mijn goede audio installatie? Dat zou wel makkelijk zijn, maar het zal wel niet klinken."

(voor meer informatie over de Denon DST-514 en actuele prijzen, klik hier)

MERK

EDITORS' CHOICE