REVIEWDenon

Denon Test’T Thuis: de winnaar

Zou je de nieuwste soundbar van het Japanse Denon niet eens een keer zelf willen uitproberen? Dat was de vraag die wij eind maart aan onze lezers stelden. Uit het grote aantal aanmelders selecteerden wij een vijftal muziekliefhebbers die voor ons als thuispanel aan de slag gingen met de Denon DHT-S514 soundbar. Eén ervan mocht bovendien de soundbar gewoon in huis laten staan. Vorige week presenteerden we de bevindingen van ons lezerspanel, nu volgt er een lezersbezoek bij de uiteindelijke winnaar: Tim Jans uit Delft.

Wat vooraf ging…
Vorige week presenteerden we hier de resultaten van vier van de vijf panelleden van het Denon soundbar Test ’T Thuis lezerspanel. Daaruit kwam naar voren dat alle deelnemers uitvoerig, nieuwsgierig en enthousiast aan het uitproberen waren geslagen. Uit de gesprekken met de deelnemers bleek dat deze manier van testen, thuis, op je gemak met je eigen televisie en andere audio apparatuur, enorm werd gewaardeerd. Ook een niet onbelangrijke rol daarbij: hoe klinkt het in mijn eigen woonruimte (of ergens anders in huis) en last but not least: wat vinden mijn huisgenoten ervan?

Sommige panelleden hadden liever nog wat langer dan de aangeboden twee weken willen testen. Dat was ook een verkapte manier van zeggen van: “ik wil die soundbar eigenlijk nog niet kwijt”. Maar ook: zo’n soundbar is toch een andersoortig audioapparaat, waar de meeste mensen wel aan moeten wennen. Wat kun je er allemaal mee, waar komt ie het beste tot zijn recht? Soms leidde dat tot de conclusie dat de opstelling van de televisie, stereo-installatie en luidsprekers rigoureus anders moest. Tja, meedoen aan zo’n Thuis-test is soms niet geheel zonder risico’s…

Wat we ook weer bij deze Thuis-test konden vaststellen was dat de deelnemers aan dit panel zonder uitzondering enthousiast waren over ons aangeboden product: de Denon-soundbar. Dat heb je zelf al kunnen lezen in deel 1. 

Verder viel ook in deze Thuis-test-sessie weer op hoe verschillend de deelnemers aan het panel aan de slag gaan met het aangeboden product. Dat is in dit geval ook niet zo vreemd, gezien de veelzijdigheid van de Denon soundbar. Het ene lid van het panel ging alleen aan de slag met de soundbar als ondersteuning van zijn televisietoestel. Prima, daar zijn soundbars in eerste instantie ook voor bedoeld. Een ander ging gelijk de bluetooth mogelijkheden in combinatie met zijn iPhone testen en ook dat mocht rekenen op goedkeuring. Wat er allemaal wel niet mogelijk is tegenwoordig en dat ook nog op een simpele manier.

Maar laten we ook niet die ene tester vergeten, die zijn platenspeler van stal haalde, en een aantal dozen met lp’s van zolder. Eenmaal de pick-up aangesloten op de soundbar van Denon, bleek ook dat een heerlijk avondje op te leveren. Om maar duidelijk te maken: een ieder doet er zijn (of haar) goesting mee, zoals ze in Vlaanderen zo mooi weten te zeggen. Na twee weken eindigde dan toch deze test voor de panelleden en moesten alle deelnemers de soundbar weer terug sturen naar onze redactie. Eén deelnemer hoefde dat niet te doen.

(voor meer informatie over de Denon DST-514 en actuele prijzen, klik hier)

MERK

EDITORS' CHOICE