ARTIKELSony

Q Acoustics


Jochem Geerdink | 30 april 2014 | Sony

Concept 40 luidspreker
Voor de Stelt Samen koos Zaal voor weergevers van Q Acoustics die net als de mediaspeler van Sony recent op de markt verschenen. De Concept 40, verkrijgbaar in hoogglans zwart en hoogglans wit, is het nieuwe vlaggenschip van Q Acoustics op het gebied van vloerstaanders. Volgens velen levert de luidspreker “een ongeëvenaarde prijs-kwaliteitverhouding”. De fabrikant zelf gaat nog een stapje verder, die vindt namelijk dat “Concept 40 een nieuwe standaard creëert, en zelfs beter presteert dan veel luidsprekers in hogere prijsklassen”.

Om die woorden te onderschrijven, geeft Zaal ons een kleine demonstratie met de slanke vloerstaander. En het moet gezegd, als hij had verteld dat het luidsprekers uit een hoger prijssegment waren, dan hadden we hem geloofd. De 2-weg speaker geeft een helder en transparant geluid, met een erg prettig laag.

“Smaken verschillen natuurlijk, daarom heb ik vooral gekozen voor een onderscheidende luidspreker”, zegt Zaal nadat hij ons heeft getrakteerd op Santana’s Black Magic Woman. “Niet alleen is de Concept 40 de nieuwste weergever in mijn stal, ik ben ook de enige dealer in de provincie Utrecht. Daarop heb ik onder andere deze set samengesteld; mede vanwege het profilerende karakter.”

Je kunt de Stelt Samen set de komende tijd beluisteren bij AudioZaal, Nachtegaalstraat 72 te Utrecht. Zondag 4 mei is overigens koopzondag in Utrecht, dan is AudioZaal geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Wil je je eigen muziek digitaal beluisteren op de set, of op de wat luxere HAP-Z1ES in combinatie met versterker TA-A1ES, dan is dat geen probleem. Neem even contact op met AudioZaal hoe je de muziek het beste kunt aanleveren, bijvoorbeeld via WeTransfer.

AudioZaal Stel Samen:
Sony HAP-S1 mediaspeler (€ 899,- euro)
Q Acoustics New Concept 40 (€ 649,- per stuk)

EDITORS' CHOICE