ARTIKELAudiofile

Streaming is de toekomst

Dat die stap naar streaming media voor muziekliefhebbers sowieso steeds dichterbij komt, wordt ons een dag later duidelijk tijdens een bezoek aan het eveneens in Breda gevestigde Audio-Time. In de verschillende ruimtes waar de winkel uit opgebouwd is, komt regelmatig naar voren dat streaming dé toekomst is. Dientengevolge beveelt eigenaar Erik-Jan ons dan van harte de lijn van Bluesound aan. Pontificaal in de ontvangstruimte van Audio-Time staat een forse display waarin zowel de Node als de PowerNode worden voorgesteld.

Na een korte rondleiding, waarbij uiteraard de achterin gelegen mancave annex thuisbioscoop met gepaste trots wordt gepresenteerd, blijkt dat er inderdaad steeds meer fabrikanten de mogelijkheid bieden om digitale bronnen in hun systemen te integreren. Niet dat het binnen Audio-Time alleen digitaal is wat de klok slaat. Er valt voor de puritein die blijft vasthouden aan de meer traditionele apparatuur ook voldoende te kiezen. Dat er in de gang die de verschillende luisterruimtes verbindt dan meteen gekozen kan worden voor een van de tentoongestelde Bowers & Wilkins luidsprekers vergemakkelijkt de keuze aanzienlijk.

Als we uiteindelijk weer terugkomen op onze eigenlijke opdracht, voorziet Erik-Jan dat de Bluesound PowerNode, samen met een setje Bowers & Wilkins DM685, uitstekend zullen bevallen. En inderdaad, de PowerNode kent een snelle, intuïtieve gebruikerservaring en heeft een mooi rond geluid dat zelfs de belangrijkste critici van digitale muziek de mond zal snoeren.

Helaas konden we de gesuggereerde speakers niet horen in combinatie met deze versterker. Wel hoorden we de PowerNode op de Scandyna The Drop-speakers, die overigens ook uitstekend binnen ons budget zouden passen. Het oog wil tenslotte ook wat, toch?

RESULTAAT:

  • Bluesound Powernode streaming-oplossing met versterker
  • Bowers & Wilkins DM685 monitor luidsprekers / Scandyna The Drop speakers

KOSTEN: €1300 / €1400 afhankelijk van luidsprekerkeuze


EDITORS' CHOICE