ARTIKELAudiofile

Mystery shopping - Winkelen in de hifi

Vrijwel elke liefde voor hifi heeft zijn oorsprong in de tienerkamer, waar met het old-school stereotorentje de eerste kennismaking met audioapparatuur plaatsvindt. De stap daarna, met de aankoop van een kek setje en dito speakers, is vaak al iets interessanter. Maar wat volgt dan?

Hifidelity trok langs verschillende hifi-winkels om te ervaren wat er als relatieve leek bij komt kijken als je de liefde voor muziek verder wil laten ontwikkelen. Voor een 'bescheiden' budget van 1500 euro liepen we binnen bij de Bredase HOBO hifi en Audio-Time en lieten ons informeren. Bovendien onderzochten we bij Audiofile in 's Gravenmoer hoe ver we zouden komen als we toch nog een treetje hoger in zouden willen zetten.

Zoveel winkels, zoveel keuzes

Om onze speurtocht af te trappen, stappen we op een druilerige dinsdag de Bredase showroom van HOBO hifi binnen. De ruim opgezette winkel oogt overzichtelijk en gastvrij. Een behulpzame medewerker weet ons fictieve winkelmandje binnen het gestelde budget behoorlijk vlot uitstekend te vullen.

Deze Mystery Shopper is één van de vele redactionele stukken in ons Hifidelity Jaarboek 2013-2014 voor FWD*HiFi Gold-abonnees, dat je nu ook voor een tientje los kunt bestellen.

De belangrijkste suggestie die ons wordt gedaan betreft de Marantz PM-6005 versterker en CD-6004 cd-speler, gecombineerd met de Elac F5-67.2-luidsprekers. Met deze set komen we op ruim 1700 euro uit, dat iets hoger is dan het voorgenomen budget, maar niet in zo'n mate dat het onhaalbaar wordt. Bovendien is het voor die prijs het beste dat er te krijgen is, aldus de medewerker.

Er wordt ons echter ook een tweede optie geboden - als we zelf al in het bezit zouden zijn van speakers. Dan komt namelijk de Rotel R-12-versterker tevoorschijn die samen met de CD-12 een heel strak vormgegeven set met dito geluid vormt. Beide sets zijn bovendien voorbereid op streaming, wat een eventuele stap in het digitale muziekdomein vergemakkelijkt. Opvallend genoeg wordt echter niet aangeboden de sets te beluisteren. Jammer.

Dat is toch waar je een winkel voor binnen stapt.

 

RESULTAAT:

  • Marantz CD-6004 cd-speler
  • Marantz PM-6005 versterker
  • ELAC FS-67.2 vloerstaande luidsprekers

KOSTEN: €1700,-

 


EDITORS' CHOICE