REVIEWAudioQuest

AudioQuest-'t-Thuis

Van de set kabels heeft Stanny eerst de ethernetkabels getest, voor zover dat ging. "Er is hier wel een praktisch probleem, want de meterkast met modem is ver verwijderd van mijn installatie hier in de woonkamer. Met de aangeboden lengte van de kabels redde ik het dus niet." Op een provisorische manier heeft hij toch de kabels getest. "Pas bij de Vodka (het beste model van de drie, red.) merkte ik duidelijk verschil: veel rust, zowel in beeld als geluid. Ik gebruik hier in huis een standaard kabel."

De meeste interesse ging bij mij uit naar de HDMI-kabels. "Ik heb me daar tot nu toe ook het meest in verdiept. En ik moet zeggen dat ik hier tussen mijn apparatuur al een best goede HDMI-kabel heb hangen. Maar ik was nog wel altijd benieuwd naar wat er nog meer mogelijk is. Deze Thuistest van jullie is ideale manier gebleken om eens op een ongedwongen manier een aantal kabels goed aan de tand te kunnen voelen. Ik had me al wel verdiept in een aantal kabels, via internet en de vakbladen, maar ja – om die dan vervolgens in een winkel te halen en uit te proberen is toch lastig."

"Ik heb eerst de Forest gekoppeld, daarna de Chocolate en tenslotte de Vodka. Wel zo logisch. De eerste twee vond ik best wel OK, maar boden niet veel extra ten opzichte van mijn eigen kabel. De Vodka daarentegen was wel een openbaring: ik zag een duidelijk rustiger beeld. Ik heb mijn favoriete film van dit moment, The Dark Knight, erbij opgezet. Dat leverde mooie dingen op. Deze Batman-sequel is een vrij donkere film, waarbij het goed vast te stellen is hoe de zwartwaarden worden gepresenteerd. Nou, daar slaagt de Vodka, in combinatie met mijn blu-rayspeler en plasmascherm natuurlijk, glorieus in. Ook zie je veel nuancering in het donkere gebied. Er wordt gewoon een erg mooi plaatje neergezet."

Ook liet Stanny de kabels 'los' op zijn pc. "Tussen mijn 27 inch Acer-scherm en de computer heb ik de kabels uitgeprobeerd," legt hij uit, "en ook dat leverde stuk voor stuk mooie verbeteringen op."

Met de USB-kabels was Stanny eigenlijk nog niet klaar. Wat op zich prima is, wij nemen ze niet meer mee terug. "Daarmee ben ik nog mee aan het experimenteren. Ik heb de kabels al wel tussen losse (externe) harde schijven en de pc geprobeerd, maar ik kan daar nog niet echt veel conclusies aan verbinden," vervolgt hij. "Bij de Pearl en de Forest merk ik niet zo veel verschil. Bij de Carbon valt me al wel op dat het beeld beter wordt, maar vooral het geluid klinkt voller en is beter te plaatsen."

"Aan streamen ben ik hier in huis nog niet aan toe gekomen, die wereld ga ik nog ontdekken. Er ligt hier al wel een mediaspeler in huis, maar die moet nog worden aangesloten." Met de set kabels die hij nu rijker is, gaat dat de komende tijd zeker gebeuren. Wij danken Stanny voor de gastvrije ontvangst en wensen hem nog veel plezier met zijn nieuwe AudioQuest kabels!

MERK

EDITORS' CHOICE