REVIEWAudioQuest

AudioQuest Test ’T Thuis – Bij de winnaar op bezoek

AudioQuestion: zou je de nieuwste generatie kabels van het Amerikaanse AudioQuest niet eens een keer zelf willen uitproberen? Dat was de vraag die we in eerder dit najaar stelden. Tien deelnemers gingen vervolgens aan de slag met een koffer vol kabels, en een ervan hoefde ze bovendien niet meer terug te sturen. Eerder presenteerden we de bevindingen van ons complete lezerspanel, en nu volgt er een lezersbezoek bij de uiteindelijk willekeurig gekozen winnaar: Stanny Eysbroek uit Amsterdam.

Uit onze eerdere verslaggeving bleek dat de panelleden enthousiast aan het testen geslagen waren, en menig uurtjes hebben doorgebracht om de kabels uitvoerig aan de tand te voelen in de audio- en tv-setting thuis. Uit de gesprekken met de deelnemers kwam naar voren dat deze manier van testen, thuis, op je gemak met diverse kabels in soort, kwaliteit en prijscategorieën, werd gewaardeerd. Wel hadden sommige panelleden liever nog wat langer dan de aangeboden drie weken willen testen.

Wat we in ieder geval konden vaststellen, was dat de deelnemers enthousiast werden van de geteste bekabeling. Daarnaast hebben we geconstateerd dat iedereen er wel zijn eigen testwijze op nahoudt. De één laat de kabels van tevoren uitvoerig 'inbranden', terwijl de ander drie verschillende kabels aan drie verschillende bronnen en één receiver hangt om op die manier een globaal vergelijk te maken. Weer een ander probeerdtsnelheidstesten op netwerkkabels uit, of ontdekt dat na aansluiting van de UTP-kabel de gebruikte modem toch wel de zwakste schakel leek te zijn...

Een overeenkomst in de meningen was dan weer de uitstraling van kwaliteit van de kabels van AudioQuest. "Zo kan het dus ook", klonk het vaak. "Alleen al het geluid van het aansluiten van de connectoren in de versterker of externe harde schijf gaf al een veel beter gevoel", was een opmerking van één van de enthousiastelingen. "Ik hik wel tegen de prijzen van de kabels aan, maar heb deze testsessie heel erg geapprecieerd."

And the winner is...
Stanny Eysbroek uit Amsterdam was de gelukkige die de uitgebreide testkit niet terug in hoefde te leveren. En bij Stanny ging de redactie dus op bezoek om zijn bevindingen op te kunnen tekenen, en in beeld vast te leggen.

Bij binnenkomst valt, buiten het fantastische uitzicht op het IJsselmeer, direct op dat Stanny een filmliefhebber. De niet geringe hoeveelheid dvd's en blu-ray's die tegen de wand te vinden zijn, maken daar geen geheim van. Mochten we dat toch gemist hebben, is het grote tv-scherm, prominent in de woonkamer, de volgende aanwijzing. "Ik ga ook nog graag een filmpje pakken in de stad, hoor." Keus te over natuurlijk, als die stad Amsterdam is. "Maar thuis kijk ik ook graag naar een goeie film. Mijn audio- en beeldinstallatie is rondom die hobby gebouwd, zeg maar."

Dat vermoeden hadden we inderdaad al. In de huiskamer staat een groot plasmascherm van Pioneer, het merk dat helaas gestopt is met het bouwen van televisieschermen. Stanny: "Hoewel het scherm al weer een vijf jaar oud is, ben ik er nog steeds dik tevreden mee. Ik houd erg van de warme uitstraling van plasma." En het audio-gedeelte? "Dat bestaat uit een Denon receiver en Denon blu-rayspeler uit de duurdere klasse. Die twee heb ik samen zo'n vier geleden gekocht, en die bevallen ook nog steeds erg goed." Een surround luidsprekerset van Energy Acoustic brengt het geheel vervolgens tot leven.

MERK

EDITORS' CHOICE