ARTIKEL

Vogel`s

Aldenkamp had ook een nieuwtje, ze hebben een contract gesloten met de Italiaanse designers van Munari. Dit heeft geresulteerd in een exclusief samenwerkingsverband, met een stijlvolle nieuwe meubellijn onder de naam ‘Munari by Aldenkamp’. De Munari meubels zijn verkrijgbaar in verschillende strakke vormen. De meubels zijn voorzien van een meegekleurde glasplaat aan de voorzijde, om de apparatuur achter het glas bedienbaar te kunnen maken. De serie is verkrijgbaar in zwart, wit en rood. Wie eens iets anders wil kan ook kiezen voor de retro-barokke meubels uit deze serie, de VE 132 ofwel de Collezione Venezia. Het moet wel je smaak zijn.


De Munari by Aldenkamp - ©Eric de Boer 

Jamo toonde een complete wand met inbouwluidsprekers. Welke vorm of kleur uw huis ook heeft, het merk kan beantwoorden in stijlvol weggewerkte weergevers, al dan niet met subwoofers. In deze tijd van de opkomende domotica en de wensen voor strakke interieurs geen overbodige luxe. Of u nou op zoek bent naar ronde, ovale of vierkante weergevers, Jamo heeft het.


Jamo 9 Serie - ©Eric de Boer 

Van dit merk zijn ook twee andere nieuwe speakers aan het assortiment toegevoegd. Allereerst de compacte S-404, waarover wij onlangs al berichtten. Maar ook op het gebied van sattellietspeakers staat het merk niet stil, er is een nieuwe ultradunne kleine weergever van het merk op de markt gekomen met een diepte van slechts 50 mm. De S-101 zal verkrijgbaar zijn in de kleuren zwart en wit met hoogglans lak.

Vogel’s
De innovaties van het bekende merk Vogel’s staan ook in het geheel niet op een laag pitje. Omdat televisies steeds dunner worden en de wandafstand met ‘ouderwetse’ beugels toch vrij groot was, heeft het bedrijf onlangs de ‘Thin-line’ geïntroduceerd. Met een wandafstand vanaf 1,5 centimeter vanaf de achterwand voor de vaste muurbeugen of vanaf 2 centimeter voor een tiltbare beugel erg innovatief. De serie kent ook een elektrische bedienbare versie en aan handigheidjes als afstandhouders voor het makkelijk bereiken van de kabelaansluitingen op de tv is natuurlijk gedacht. Praktisch en stijlvol voor de veeleisende tv-kijker. De Thin lijn is toepasbaar op vrijwel alle nieuwe (Led-)televisies.


Vogel`s Thin Series - ©Eric de Boer

De 8000-serie is uitgebreid met stijlvolle vloerstandaards, die volledig passen in de lijn. Met kabeldoorvoer en de mogelijkheid om componenten op de steun te integreren en een uitwisselbare designafscherming van de kabeldoorvoer een prima vloeroplossing voor tv’s tot 50 inch. Voor de gamer heeft Vogel’s ook een leuk nieuwtje, de TwistDock voor de PlaySation 3. Draaibaar met een houder voor de console en de mogelijkheid om maar liefst drie controllers op te laden. Het scheelt kabels en ruimte en staat ook nog eens beter. De TwistDock is vanaf 31 oktober leverbaar en kost 79.95 euro.

De stijgende hoeveelheid van het aantal iPad-bezitters heeft gezorgd voor een andere leuke innovatie van Vogel’s; het Mount & Cover system. Door de eindeloze toepassingen van de iPad heeft het merk een beschermhoes annex wandsteun ontwikkeld, die tijdens de huisshow als prototype te bezichtigen was. Hangend op de wand (voor het weergeven van bijvoorbeeld een diashow of het integreren van een iPad in een geluidsinstallatie), een bescherming tijdens vervoer (de basis Base Cover), staand op een optionele tafelstandaard of hangend in de auto achter de hoofdsteunen om het de achterbank van film andere media te kunnen voorzien. De Mount & Cover komt deze maand op de markt met een verkoopprijs van 79,95 exclusief optionele accessoires.


Vogels Mount & Cover - ©Eric de Boer

De showbezoekers kregen ook de geruime mogelijkheid om alle andere merken van importeur Havoned te bekijken. Met strakke meubels van het merk Luke, kleurige radio’s van Scansonic, Soundex bekabeling en natuurlijk Projecta projectieschermen.


Scansonic radio uitgevoerd in wit leer - ©Eric de Boer


EDITORS' CHOICE