ARTIKEL

Havoned: Show van de Toekomst

De rustige sfeer is bij binnenkomst meteen een feit. Arno Hilbers van Havoned leidt me rond en vertelt onder het genot van een kop koffie dat de show, die over twee weken uitgespreid was, erg goed bezocht is. In het kader van de bedachte titel was er een waarzegster aanwezig die de bezoekers daadwerkelijk een kleine blik op de toekomst gunde. Door het uitgebreide assortiment van Havoned was er een logische versmelting van de productgroepen door elkaar heen, maar het overzicht werd wel behouden.

Tangent en Ixos
Van het kabelmerk Ixos heeft Havoned nu een hele wandindeling beschikbaar, om de consument die een dealer bezoekt een prettig overzicht te kunnen geven van het assortiment. Veel vernieuwing in het kabelmerk is er niet, behalve dat de luxere Ixos beeldkabels een verbeterde verpakking hebben gekregen, die erg luxe aandoet. Verder heeft het merk sinds kort een nieuwe HDMI-kabel leverbaar die voldoet aan alle nieuwe normen en snelheden. Alle IXOS HDMI kabels zijn nu voor 3D en Ethernet geschikt.


De Tangent Alio - ©Eric de Boer

Meer nieuws van het kleurrijke merk Tangent. Er is een nieuwe subwoofer op de markt, de Evo E10 Sub, die net als zijn kleinere broertje (de E8 Sub) in hoogglans zwarte pianolak is afgewerkt. Een succesverhaal is dat van de kleine tafelradio’s van dit merk. Tangent scoort al enkele jaren met de veelzijdige series Uno, Duo, Quattro en Cinque. Als uitbreiding op deze lijn introduceert het merk nu de Alio-serie, met iPod/ iPohone dock, afstandsbediening en een uitvoering in mono én stereo. Of een nieuwe luxe dockingstation met ingebouwde versterker die er letterlijk uitziet als een juwelenkistje. De naam die het Deense merk heeft gekozen voor dit kleinood is dan ook een logische; de Pearlbox. Natuurlijk in meerdere kleurstellingen verkrijgbaar, uiteraard in hoogglans afwerking. 


De Tangent Pearlbox - ©Eric de Boer

Dat de Denen een oog hebben voor detail, afwerking en ontwerp is geen nieuws meer. Om deze reden heeft Tangent Audio ontwerper Jacob Jensen in de arm genomen, wat resulteerde in het ontwerpen van een designkubus met daarin speakers,een cd-speler, radio en wederom een iPod/ iPhone dock. Met bijpassende afstandsbediening in hetzelfde design. De naam van deze set is Fjord. Tijdens de show stond er een prototype te spelen, die niet onverdienstelijk klonk. Zeker niet als je weet dat je voor dit designsetje slechts 449 euro kwijt bent.


De Tangent Fjord - ©Eric de Boer

Na de succesvolle Hifi-200 lijn van Tangent Audio komt het merk nu met een nieuwe combinatie van versterker en cd-speler. Uitgevoerd in stijlvol zwart geborsteld aluminium en een minimalistische behuizing en een wel heel erg aantrekkelijke prijskaart zijn de Exeo Amp en Exeo CDP nu te verkrijgen. De versterker is opgebouwd rond een klasse D versterking (2 x60 Watt/ 8 Ohm) en kent onder andere een phonotrap met MC/MM schakeling, er kunnen twee paar luidsprekers mee worden aangestuurd en eventueel kan er ook een subwoofer op worden aangesloten. De CDP heeft een mooie tweeknopsbediening en ondersteunt ook MP3. Als dac gebruikte Tangent de WM8761 van Wolfson, met 24bit/ 192 kHz ondersteuning. De prijs voor de twee componenten samen komt op nog geen zeshonderd euro!


De Tangent Exeo Set - ©Eric de Boer

Jamo, Dagetti en Aldenkamp
Verderop waren er veel meubels van Aldenkamp en Dagetti te bewonderen. Havoned toonde dat elke vorm en afwerking mogelijk is. De Dagetti meubels met de ronde staanders worden vanaf nu ook geleverd met weggewerkte wieltjes in de voeten, om de componenten in het meubel beter bereikbaar te kunnen maken. 


Aldenkamp Kleurenfinishes - ©Eric de Boer


EDITORS' CHOICE