(Gesponsord artikel)Devialet met Atohm

Hoe compleet de Devialet versterkers ook zijn, ze vormen uiteraard geen set op zich. Voor de muzikale weergave heeft Leen gekozen voor het eveneens Franse Atohm, dat met een paartje GT1 monitoren vertegenwoordigd is.

Atohm is een merk dat niet ver van Devialet vandaan zit. Sterker, deze specifieke modellen hebben de toevoeging ‘DV’ gekregen, voor Devialet. De ontwerpers van laatstgenoemde hebben zich namelijk over het design gebogen, om de combinatie van beide merken behalve technisch ook qua uiterlijk af te stemmen.

Wel is Atohm een onafhankelijk merk, dat verder geen onderdeel vormt van Devialet. In Nederland is Multifoon overigens de enige dealer van het luidsprekermerk, wat de keuze voor deze modellen in de spotlight van de Stelt Samen natuurlijk net dat beetje logischer maakt. Los van het feit dat de dealer “erg gecharmeerd is” van de prestaties van het merk.

“In eerdere instanties wilden we de D-Premier laten spelen op een set luidsprekers als de Marten FormFloor, of de Duke 2 van hetzelfde merk. En hebben we ook aan bijvoorbeeld Tannoy, Audiovector en Wilson Audio gedacht. Met de kleinere Devialet 170 wilden we juist laten zien dat je met een paar monitoren zoals de GT1 een luisterruimte erg goed kunt vullen. De digitale versterking van Devialet kan met gemak luidsprekers van een veelvoud van deze  prijsklasse aan, maar dat neemt niet weg dat de combinatie met de kleine Atohms uiterst muzikaal is.”

Qua bekabeling tot slot is gekozen voor AudioQuest. “Om de compacte set met één bron en een paar relatief kleine speakers nog compacter te maken, wilden we in eerste instantie met Crystal Cable aan de slag. Erg goede kabels die bovendien dankzij het formaat mooi weg te werken zijn. Maar in de Castle Rock van AudioQuest vonden we eveneens een geslaagde combinatie.”

Apart aandacht wil Leen tot slot nog even wijden aan de gebruikte luidsprekervoet. “Het loont zeer de moeite te investeren in een goede standaard,” weet hij. In deze set is gekozen voor de Partington Heavy 1.

Multifoon Stelt Samen
Devialet 170 – 6995 euro
Atohm GT1 DV – 2600 euro per paar (wit of zwart hoogglans)
AudioQuest Castle Rock luidsprekerkabel – 1680 euro per drie meter

Kijk ook eens op de website van Multifoon


EDITORS' CHOICE