(Gesponsord artikel)Multifoon Stelt Samen met Frans duo Atohm en Devialet

In de rubriek De Specialist Stelt Samen vragen we hifi-dealers om voor onze lezers in de luisterruimte een bijzondere set bij elkaar te zetten, en de verschillende keuzes toe te lichten om audioliefhebbers enthousiast te krijgen zelf eens te gaan luisteren.

De winkel die we voor deze editie bezoeken is het Rotterdamse Multifoon. In het spoor van High End München ziet eigenaar Leen Koopman zijn kans schoon om de schijnwerpers op de in Duitsland geïntroduceerde nieuweling van het Franse Devialet te richten.

“Eigenlijk heel logisch,” zegt Leen op de vraag waarom hij voor deze nieuwe digitale versterkers gekozen heeft; “Devialet heeft een onvergelijkbaar uiterlijk, uitzonderlijke prestaties en de apparaten zijn uitgebreid te configureren.”

Devialet introduceerde in München de jongere, kleinere broers van de D-Premier, die voortaan als de 240 door het leven gaat. Dezelfde 240 die Koopman in gedachten had om in te zetten voor de al eerder geplande Stelt Samen. “Maar de komst van de 110 en 170 was natuurlijk een uitgelezen kans om de nieuwe modellen onder de aandacht te brengen.” Multifoon is bij de eersten om ze aan te bieden, en de nieuwe serie is bovendien een stuk betaalbaarder.

“Want met de 170 kunnen we een set samenstellen die zomaar zesduizend euro in prijs daalt ten opzichte van de ‘oude’ D-Premier.” Laatstgenoemde kost namelijk dertienduizend euro, terwijl de kleinere 170 voor 6995 euro van eigenaar verwisselt. “En de mogelijkheden zijn eindeloos; volledig programmeerbaar, meer dan een aantal in- en uitgangen (analoog, digitaal, phono, USB, internet), zowel bedraad als wireless audio streamen vanaf alle bekende muziekdiensten, én echte hi-res 24-bit/192kHz-audioweergave.”

“Muzikaal heel compleet, heel compact en van een uitzonderlijk niveau.” Collega Han van Slingerland sluit de set aan. 


EDITORS' CHOICE